Μήλος - Σαρακίνικο: Επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης Βρετανίδας

Με τις καιρικές συνθήκες να αλλάζουν συχνά καλό είναι να προσέχουμε όλοι.. Είναι πλέον φθινόπωρο... Και σήμερα το πρωί στην Μήλο 28χρονη Βρετανίδα είχε Αγιο... Οπως διαβάζουμε στην σελίδα milosvoice,gr  "ενημερώθηκε από το λιμεναρχείο Μήλου το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι γυναίκα βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή του Σαρακίνικου στη Μήλο. Με περιπολικό όχημα έφτασαν στο σημείο άνδρες του Λιμεναρχείου Μήλου, ενώ στο σημείο είχαν ειδοποιηθεί δυο ερασιτεχνικά σκάφη και το επαγγελματικό σκάφος “Καλίνα” από τη θάλασσα. καθώς ιδιώτης δύτης ο Νικόλαος Βήχος.

Τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μήλου διαπίστωσαν ότι 28χρονη Βρετανίδα, βρισκόταν στη θάλασσα, περίπου είκοσι μέτρα μακριά από βραχώδη απόκρημνη περιοχή και καλούσε σε βοήθεια. Στέλεχος τη υπηρεσίας και ο επικελευστής Λ.Σ Ιωάννης Σκρέττας – Καζάκης με αυτοθυσία βούτηξε στη θάλασσα έφτασε κοντά στη κοπέλα και της πρόσφερε σωσίβιο. Με τη βοήθεια του σκάφος “Καλίνα” την μετέφεραν στα Μανδράκια όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο και τη μετέφερε στο Κ.Υ Μήλου. Το μεσημέρι με το πλοίο "Διονύσιος Σολωμός" είχαμε τη διακομιδή με κάταγμα κνήμης και περόνης σε νοσοκομείο της Αθήνας".

diasosi-696x464.jpg

Η επίσημη ανακοίνωση μέσα από την επίσημη σελίδα του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος

"Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για γυναίκα ευρισκόμενη σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή  ''Σαρακήνικο'' Μήλου.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και εκκίνησαν για την περιοχή περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος,  επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος, ιδιώτης δύτης, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα εντοπίστηκε στη θάλασσα σε απόσταση είκοσι μέτρων από την ακτή, σε απόκρημνο και δύσβατο σημείο, αδυνατώντας να προσεγγίσει στην ξηρά, συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών και έντονου κυματισμού. Στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής βούτηξε στη θάλασσα και προσέγγισε τη γυναίκα, καταφέρνοντας να τη διασώσει παρέχοντάς της παράλληλα και κυκλικό σωσίβιο, ενώ στη συνέχεια την περισυνέλεξε στο επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος που κατέπλευσε στο σημείο. 
 
Η γυναίκα, αλλοδαπή 28 ετών, η οποία έφερε τραύματα στα κάτω άκρα της, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά από το ιδιωτικό σκάφος στην περιοχή ''Μανδράκι'' ν. Μήλου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο ''Ασκληπιείο'' Βούλας Αττικής".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News