Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΚοινωνίαΜήλος - Σαρακίνικο: Επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης Βρετανίδας

Μήλος – Σαρακίνικο: Επιτυχημένη επιχείρηση διάσωσης Βρετανίδας

|

Βρετανίδα επιχείρησε να κάνει μπάνιο σε περιοχή που λόγω αέρα ήταν επικίνδυνη – Στήθηκε επιχείρηση διάσωσης στη Μήλο – Μεταφέρθηκε με το “Διονύσιος Σολωμός” στην Αθήνα με σπασμένο πόδι

Με τις καιρικές συνθήκες να αλλάζουν συχνά καλό είναι να προσέχουμε όλοι.. Είναι πλέον φθινόπωρο… Και σήμερα το πρωί στην Μήλο 28χρονη Βρετανίδα είχε Αγιο… Οπως διαβάζουμε στην σελίδα milosvoice,gr  “ενημερώθηκε από το λιμεναρχείο Μήλου το Υπουργείο Ναυτιλίας ότι γυναίκα βρισκόταν σε κίνδυνο στη θαλάσσια περιοχή του Σαρακίνικου στη Μήλο. Με περιπολικό όχημα έφτασαν στο σημείο άνδρες του Λιμεναρχείου Μήλου, ενώ στο σημείο είχαν ειδοποιηθεί δυο ερασιτεχνικά σκάφη και το επαγγελματικό σκάφος “Καλίνα” από τη θάλασσα. καθώς ιδιώτης δύτης ο Νικόλαος Βήχος.

Τα στελέχη του Λιμεναρχείου Μήλου διαπίστωσαν ότι 28χρονη Βρετανίδα, βρισκόταν στη θάλασσα, περίπου είκοσι μέτρα μακριά από βραχώδη απόκρημνη περιοχή και καλούσε σε βοήθεια. Στέλεχος τη υπηρεσίας και ο επικελευστής Λ.Σ Ιωάννης Σκρέττας – Καζάκης με αυτοθυσία βούτηξε στη θάλασσα έφτασε κοντά στη κοπέλα και της πρόσφερε σωσίβιο. Με τη βοήθεια του σκάφος “Καλίνα” την μετέφεραν στα Μανδράκια όπου την παρέλαβε ασθενοφόρο και τη μετέφερε στο Κ.Υ Μήλου. Το μεσημέρι με το πλοίο “Διονύσιος Σολωμός” είχαμε τη διακομιδή με κάταγμα κνήμης και περόνης σε νοσοκομείο της Αθήνας”.

diasosi-696x464.jpg

Η επίσημη ανακοίνωση μέσα από την επίσημη σελίδα του αρχηγείου Λιμενικού Σώματος

“Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μήλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για γυναίκα ευρισκόμενη σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή  ”Σαρακήνικο” Μήλου.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και εκκίνησαν για την περιοχή περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικό ταχύπλοο σκάφος,  επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος, ιδιώτης δύτης, καθώς και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα εντοπίστηκε στη θάλασσα σε απόσταση είκοσι μέτρων από την ακτή, σε απόκρημνο και δύσβατο σημείο, αδυνατώντας να προσεγγίσει στην ξηρά, συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών και έντονου κυματισμού. Στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής βούτηξε στη θάλασσα και προσέγγισε τη γυναίκα, καταφέρνοντας να τη διασώσει παρέχοντάς της παράλληλα και κυκλικό σωσίβιο, ενώ στη συνέχεια την περισυνέλεξε στο επαγγελματικό εκμισθούμενο σκάφος που κατέπλευσε στο σημείο. 
 
Η γυναίκα, αλλοδαπή 28 ετών, η οποία έφερε τραύματα στα κάτω άκρα της, μεταφέρθηκε με ασφάλεια στην ξηρά από το ιδιωτικό σκάφος στην περιοχή ”Μανδράκι” ν. Μήλου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο ”Ασκληπιείο” Βούλας Αττικής”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί