Μήλος: την ερχόμενη Δευτέρα (06/11) υπάλληλος του ΟΑΕΔ στο νησί

Και ο Άγιος φοβέρα θέλει… Οι διαμαρτυρίες και οι πιέσεις των κατοίκων της Μήλου έπιασαν τόπο και η διοίκηση του ΟΑΕΔ προχώρησε στην κίνηση που λίγο πολύ αναμένονταν ώστε να μειωθούν οι αντιδράσεις. Και την προσεχή Δευτέρα 6 Νοεμβρίου θα βρίσκεται υπάλληλος του Οργανισμού στη Μήλο για να διευκολυνθούν οι εγγραφές ανέργων και απολυμένων από τουριστικές επιχειρήσεις που βρίσκονται εκεί.

Όπως γνωστοποίησε η διοίκηση του Οργανισμού, ο εν λόγω υπάλληλος θα εγκατασταθεί στο Εργατικό Κέντρο της Μήλου (Τριοβάσαλος Μήλου, τηλέφωνο 2287021274, www.ekemilou.org). Από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, θα παραλαμβάνει τυχόν δικαιολογητικά που είναι απαραίτητα για να πραγματοποιηθεί μια εγγραφή στο Μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ. Και όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα dikaiologitika.gr τα σχετικά δικαιολογητικά που πρέπει να κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους είναι τα ακόλουθα:

1. Έγγραφο Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας ή βεβαίωση Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου.

2. Το έντυπο «Βεβαίωση Εργοδότη» το οποίο συμπληρώνει ο εργοδότης σύμφωνα με τις εγγραφές της ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση που υποβάλλεται στο ΙΚΑ) του τελευταίου τριμήνου πριν από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Το έντυπο αυτό θα φέρει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή του εργοδότη, χωρίς κάποια επιπλέον σφραγίδα επικύρωσης από το αρμόδιο κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

3. Οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας, εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη.

4. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα Εφορίας ή εφόσον δεν υπάρχει, επικυρωμένο αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης εισοδήματος.

5. Αστυνομική Ταυτότητα του ασφαλισμένου.

6. Αποδεικτικό διεύθυνσης κατοικίας του ασφαλισμένου (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ).

7. Λογαριασμό Εθνικής Τραπέζης (ΙΒΑΝ) στον οποίο είναι πρώτος δικαιούχος.

8. Άδεια διαμονής ή εργασίας προκειμένου περί ανέργων πολιτών υπηκόων τρίτων χωρών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News