Μητρόπολη Παροναξίας: Επαναλειτουργία των "Γευμάτων Αγάπης"

Η είδηση έρχεται από την επίσημη ιστοσελίδα της Ιερά Μητρόπολης Παροναξίας και αναφέρει ότι «Την Παρασκευή 23-2-2018, το μεσημέρι μετέβη στην Στέγη Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως ``Παναγία η Ελεούσα`` πόλεως Νάξου όπου τέλεσε τον Αγιασμό της επαναλειτουργίας των Γευμάτων Αγάπης, μετά από μία δίμηνη περίπου διακοπή λόγω αναγκαίων έργων ανακαινίσεως του κτιρίου, όπου καθημερινά παρασκευάζεται καλομαγειρεμένο, νόστιμο και ζεστό φαγητό για τους ενδεείς και εμπεριστάτους αδελφούς μας». Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ  απλά ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο κτήριο που φιλοξενεί την «Στέγη Αγάπης» της Μητροπόλεως, έχουμε πλήρη αναβάθμιση του εργαστηρίου που υπάρχει στο κτήριο και περίπου 100 συντοπίτες μας έχουν πλέον την δυνατότητα σε καθημερινή βάση να λαμβάνουν το φαγητό τους χάρη στη βοήθεια των εθελοντών…

Και να θυμίσουμε τι είχε αναφέρει πριν από τρεις περίπου μήνες (8/11), ο Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος και με αφορμή το προσωρινό τότε κλείσιμο της «Στέγης» και των γευμάτων αγάπης… Είχε δηλώσει ανάμεσα τα άλλα «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην σχετική δαπάνη. Το μεγάλο ζητούμενο για εμάς είναι το γεγονός ότι μπορούμε και ανταποκρινόμαστε καθημερινά στις ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας. Είναι ένας κόσμος που δυσκολεύεται πολύ και που χρειάζεται υποστήριξη. Αλίμονο, αν η Εκκλησία μας ήταν απούσα. Ουδέποτε διανοηθήκαμε όλοι εμείς εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας να ολιγωρήσουμε. Είμαστε τεταγμένοι στο καθήκον μας.

Οι συνάνθρωποί μας που μαστίζονται από την παγκόσμια αυτή οικονομική κρίση που προ ετών ξέσπασε πρέπει να έχουν την υποστήριξη όλων μας. Ό,τι συμβαίνει εδώ στο νησί ας, συμβαίνει και στην γειτονική Πάρο. Εκεί, όπου ο εθελοντισμός, οφείλω να πω, είναι πολύ μεγάλος. Αυτή είναι η αλήθεια. Όμως, και εδώ, στο νησί μας, υπάρχει ανταπόκριση από πάρα πολλούς επιχειρηματίες τους οποίους οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω. Μπορώ να πω ότι συντελείται καθημερινά εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα μικρό θαύμα. Πώς μπορούμε και ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις έναντι του κόσμου που έχουμε αναλάβει ούτε κι εγώ καλά-καλά μπορώ να καταλάβω. Υποστηρίζουμε ποικιλοτρόπως τους αναξιοπαθούντες του νησιού μας. ουδείς ήρθε μέχρι σήμερα εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και να μην βρει ανταπόκριση. Δίνουμε λύσεις καθημερινά. Και εδώ στην Νάξο αλλά και στην γειτονική μας Πάρο.

Ο,τι και να πω θα είναι λίγο. Ο κόσμος προσφεύγει σε εμάς, και πάρα πολύ καλά κάνει. Γνωρίζει ο κόσμος τις ευαισθησίες της Εκκλησίας μας. Ξέρει άρα πολύ καλά ο κόσμος. Διαισθάνεται ο κόσμος ότι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όλους όσοι έχουν ανάγκες, και τηλεφωνεί ή έρχεται σε εμάς. Κάποιοι με μια κάποια δειλία, θα μπορούσα να πω. Είναι ο κόσμος σε έναν βαθμό συνεσταλμένος. Όμως, ζητεί σχεδόν καθημερινά βοήθειες. Κάνουμε  ό,τι είναι δυνατόν. Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος, και εμείς, εδώ, δεν κάνουμε διακρίσεις. Είναι αδιανόητο να γίνεται κάτι τέτοιο».