Μπαίνουν όρια στην ενοικίαση «γουρούνας» στα νησιά;

Μπορεί η επίσημη ονομασία τους να είναι ATV / Quad αλλά οι περισσότεροι από εμάς τις γνωρίζουμε ως «γουρούνες». Ίσως γιατί έχουν την ικανότητα να κινούνται παντού… Μιλάμε για τα τετράτροχα μηχανάκια που έχουν την ικανότητα να κινούνται με άνεση σε κάθε τετράγωνο της Ελληνικής επικράτειας. Όμως, οι περισσότερες εξ αυτών εμφανίζονται κάθε καλοκαίρι στα νησιά και δυστυχώς δημιουργούν πολλά προβλήματα κυρίως γιατί οι οδηγοί δεν γνωρίζουν τον σωστό τρόπο οδήγησης..
Και χθες ακούσαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL ότι δεν αποκλείεται το επόμενο καλοκαίρι να μην τις δούμε στα νησιά…  Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών υπάρχει διάταξη που μιλάει για κατάργηση της χρήσης «ATV / Quad» (γουρούνας)στα νησιά.

Προβλέπει την απαγόρευση της ενοικίασης τους και επιτρέπει τη χρησιμοποίηση της «γουρούνας» μόνο σε χωματόδρομους. Στο ρεπορτάζ σημειώνεται επίσης ότι στο εξωτερικό όσοι χρησιμοποιούν γουρούνες έχουν και το ανάλογο δίπλωμα οδήγησης.

Και το ερώτημα είναι βέβαια «τι θα γίνουν όλα αυτά τα μεταφορικά μέσα που υπάρχουν στα νησιά και θεωρούνται ο πλέον ιδανικός τρόπος μετακίνησης;»