Μύκονος: Αφαντοι οι ...ταχυδακτυλουργοί των ρολογιών, στη λεία τους και το ρολόι του LeBron James

Χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος περίπου και η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε στην εξάρθρωση τριών συμμοριών που είχαν χτυπήσει στη Μύκονο έντεκα φορές (!!!) με βασικό στόχο ρολόγια... Οπως αποδεικνύεται μιλάμε ουσιαστικά για μία ιταλική μαφία... ταχυδακτυλουργών, που έκλεβε με μαεστρία ακριβά ρολόγια από τους καρπούς των χεριών ξένων εφοπλιστών και επιχειρηματιών στο "νησί των ανέμων". Μεγιστάνες και κροίσοι από Τουρκία, Μαρόκο, Σαουδική Αραβία, Αγγλία, Ισραήλ, Καναδά και Βραζιλία έχασαν σε μια στιγμή τα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ρολόγια που φορούσαν. Οι τρεις ναπολιτάνικες συμμορίες, απαρτίζονταν από επτά άτομα ηλικίας από 27 έως 35 χρόνων, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν, κατηγορούνται αλλά έχουν εξαφανιστεί (!!!) Σε 15 ημέρες, τμηματικά από τις 24 Ιουλίου έως 10 Σεπτεμβρίου 2017, απέσπασαν 11 ρολόγια αξίας 832.000 ευρώ.

Πρόκειται για ρολόγια με κάσες χρυσού, διαμάντια και επενδύσεις από δέρμα κροκόδειλου. Ενδεικτικά τα ακριβότερα ρολόγια που είχαν αποσπάσει ήταν: Δύο Richard Mille: 200.000 και 160.000 ευρώ, Δύο Patek Philippe: 50.000 και 25.000 ευρώ και Δύο Rolex: 50.000 και 40.000 ευρώ

Ομως αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ένα ρολόι με την υπογραφή του κορυφαίου σύγχρονου μπασκετμπολίστα, του LeBron James, σταρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς που είναι έτοιμος να διεκδικήσει ένα ακόμη δακτυλίδη πρωταθλητή πριν όπως όλα δείχνουν πάρει το δρόμο για το L.A και τους  Lakers.. Οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα thetoc.gr " Η πιο επώνυμη λεία τους αξίας περίπου 80.000 ευρώ ήταν ένα ελβετικό ρολόι της εταιρείας Audemars Piguet, το οποίο είναι έκδοση αλλά και σχεδιασμού από τον ίδιο τον σούπερ σταρ του NBA Lebron James. Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι του 2017 είχαν συλληφθεί δύο ακόμη ναπολιτάνικες συμμορίες, τον Ιούνιο και τον Αύγουστο. Τότε είχαν συλληφθεί δύο Ιταλοί αλλά και μία 18χρονη συμπατριώτισσά τους, που αποτελούσε το εντυπωσιακό δόλωμα για τα θύματα τους. Και τότε είχαν αποσπάσει ρολόγια αξίας που υπερέβαινε το μισό εκατομμύριο ευρώ.  Σε μία περίπτωση, έγιναν αντιληπτοί από μία γυναίκα από την Ελβετία, όταν της απέσπασαν ρολόι αξίας 15.000 ευρώ, και δεν δίστασαν να την πετάξουν στο έδαφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρ;a"... .