Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΜύκονος - Δήμος: Θα κάνουμε rapid tests στους επιβάτες που έρχονται με...

Μύκονος – Δήμος: Θα κάνουμε rapid tests στους επιβάτες που έρχονται με τα πλοία (!!!)

|

Ο Δήμος Μυκόνου πήρε την απόφαση… Rapid test στους επιβάτες πλοίων της γραμμής – Ποιοι και που θα γίνονται 

Στην ώρα που στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χαρακτηρίζεται ως ανεφάρμοστη και “μη ρεαλιστική” η πρόταση για διενέργεια των rapid tests σε αεροδρόμια και λιμάνια, έρχεται ο Δήμος Μυκόνου και ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιήσει εξετάσεις (rapid test) σε όσους έρχονται στο (νέο) λιμάνι της Μυκόνου με τα πλοία της γραμμής..  Μάλιστα, ο κος Κουκάς – Δήμαρχος Μυκόνου – θα δηλώσει:“Η δημοτική αρχή, πέρα και πάνω από τυπικές αρμοδιότητες και με αποκλειστικά δικούς της πόρους, χρηματοδοτεί και θα χρηματοδοτεί οποιαδήποτε δράση η οποία συμβάλει ουσιαστικά στην εδραίωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες μας” 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από τον Δήμο Μυκόνου αναφέρει: 

“Ο Δήμος Μυκόνου σε συνεργασία με Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα πραγματοποιεί Rapid Test στους επιβάτες των πλοίων κατά την αποβίβασή τους στο Νέο Λιμάνι. Ο Δήμος Μυκόνου, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για την καλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας υγείας και την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προχωράει στην ανάθεση υπηρεσίας διενέργειας Rapid Test για τους επιβαίνοντες, των ακτοπλοϊκών γραμμών με προορισμό τη Μύκονο.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ανάθεσης προβλέπονται, η παροχή υπηρεσιών ενός Ιατρού Μικροβιολόγου, ο οποίος θα πραγματοποιεί τις λήψεις του ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος στους επιβαίνοντες και νοσηλευτή.

Μετά την εκτέλεση των Rapid Test αντιγόνου ( το κιτ του τεστ θα παρέχεται από το Δήμο Μυκόνου) και την ανάγνωση και αξιολόγηση του αποτελέσματος, ο ανάδοχος θα έχει την ευθύνη για την τηλεφωνική ενημέρωση των θετικών αποτελεσμάτων, καθώς και τη δήλωση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ στον ΕΟΔΥ και των θετικών και των αρνητικών δειγμάτων.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε ειδικό χώρο, στο νέο Λιμάνι, με τη συνδρομή 3 υπαλλήλων του Δήμου Μυκόνου, οι οποίοι θα ενεργούν υποστηρικτικά στην εκτέλεση των ανωτέρω ελέγχων.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να υποβάλει στην υπηρεσία αποδεικτικό του αριθμού των πραγματοποιημένων τεστ που αφορούν τον ημερήσιο έλεγχο, με την συνδρομή των υπαλλήλων του Δήμου Μυκόνου. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 31.800 ευρώ και η χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθεί από δημοτικούς πόρους.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς τόνισε ότι: «Η θωράκιση της δημόσιας υγείας αποτελεί σταθερή μας επιλογή, γιατί αποτελεί μια επένδυση στην ίδια τη ζωή. Συνιστά τη δική μας συμβολή στην άμεση επανεκκίνηση της οικονομική και κοινωνικής ζωής στο νησί μας ενόψει και του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου.
Η δημοτική αρχή, πέρα και πάνω από τυπικές αρμοδιότητες και με αποκλειστικά δικούς της πόρους, χρηματοδοτεί και θα χρηματοδοτεί οποιαδήποτε δράση η οποία συμβάλει ουσιαστικά στην εδραίωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες μας.
Σήμερα προχωρούμε ένα ακόμα βήμα μπροστά και ανακοινώνουμε τη διενέργεια Rapid Test σε όσους έρχονται ακτοπλοϊκώς και παράλληλα εξετάζουμε την επέκταση αυτής της δράσης και στο αεροδρόμιο.
Σε κάθε περίπτωση, επαναλαμβάνω το δίκαιο αίτημά μας για εμβολιασμό του συνόλου των κατοίκων του νησιού που το επιθυμούν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.» 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα