Μύκονος: Το ένοχο μυστικό της ληστείας με λεία 145.000 ευρώ

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίστηκε χθες το βράδυ ο φωτογράφος στη Μύκονο, που έβαλε ληστές να εισβάλουν στο σπίτι του και να δέσουν το ίδιο του το παιδί, προκειμένου να κλέψουν ποσό ύψους 145.000 ευρώ που είχε η γυναίκα του, σε κρυψώνα που γνώριζαν μόνο εκείνος και η σύζυγός του. Κατά την απολογία του στον ανακριτή, ο φωτογράφος φέρεται να υποστήριξε ότι ειχε δώσει χρήματα στην σύζυγό του, για να ανοίξει μαγαζί με ρούχα και πως εκείνη αρνούνταν να του δώσει το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό, με αποτελεσμα να υπάρχουν συγκρούσεις. Βέβαια, κανένας δεν περίμενε ότι θα έφτανε στο σημείο να οργανώσει ολόκληρη ληστεία μέσα στο σπίτι του, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του παιδιού του...

Το χρονικό της υπόθεσης

Μια επιχειρηματίας, ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων και αξεσουάρ στα Ματογιάννια, κατήγγειλε ότι άγνωστοι άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι της και της απέσπασαν χρηματικό ποσό ύψους 145.000 ευρώ, χρήματα τα οποία είχε κρύψει σε συγκεκριμένο σημείο που μόνο εκείνη και ο σύζυγος της γνώριζαν.

Οι ληστές που μπήκαν στην οικία της, ακινητοποίησαν πρώτο το πεντάχρονό τους παιδί, δένοντάς το στο κρεβάτι, με αποτέλεσμα να υποστεί σοκ από τον φόβο και την ταραχή, και μετά την μητέρα του. Κατευθύνθηκαν προς το σημείο όπου βρίσκονταν τα χρήματα, δείχνοντας με τις κινήσεις τους ότι γνώριζαν εκ των προτέρων που πρέπει να ψάξουν.

Με γρήγορες κινήσεις πήραν τα λεφτά και τράπηκαν σε φυγή. Αν και οι κάμερες του σπιτιού “έπιασαν” τις κινήσεις των ληστών, μέχρι και σήμερα τουλάχιστον οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να τους συλλάβουν. Όμως οι αστυνομικοί του Α.Τ Μυκόνου, εξετάζοντας προσεχτικά το υλικό από τις κάμερες, καθώς και την μαρτυρία της επιχειρηματία, κάλεσαν για κατάθεση τον σύζυγο της, θεωρώντας τον ύποπτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο σύζυγος της επιχειρηματία φέρεται να έπεσε σε αντιφάσεις κι έπειτα από πιέσεις αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι εκείνος ήταν που οργάνωσε την ληστεία στο σπίτι του.

Η εν λόγω επιχειρηματίας ζει αρκετά χρόνια στη Μύκονο, θεωρείται άτομο συμπαθές στη τοπική κοινωνία και ουδέποτε είχε δώσει δικαιώματα, όπως και ο σύζυγος της, ο οποίος ασχολείται με την φωτογραφία, ενώ παράλληλα παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα θετικών επιστημών.