Μύκονος: Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών

Τον πυρήνα κυκλώματος αλλοδαπών που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στη Μύκονο εξάρθρωσε το περασμένο Σάββατο (12/10) η Ελληνική Αστυνομία μετά από οργανωμένη έρευνα και συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών...  Συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 25, 28 και 30 ετών, ως βασικά στελέχη εγκληματικής οργάνωσης. Για τον τερματισμό της δράσης της είχε συγκροτηθεί ειδικόκλιμάκιο, από προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Ο.Π.Κ.Ε. Αγρινίου.

Όπως διακριβώθηκε από την επισταμένη αστυνομική έρευνα και αξιολόγηση του συλλεχθέντος προανακριτικού υλικού, οι κατηγορούμενοι είχαν οργανωθεί  από τις αρχές του Αυγούστου 2019 σε εγκληματική ομάδα, στην οποία συμμετείχαν και άλλοι ομοεθνείς τους,  με διακριτούς ρόλους (προμηθευτή, μεταφορέα, τσιλιαδόρου, διακινητή) και προέβαιναν σε μεταφορά  ναρκωτικών στο νησί και περαιτέρω διαμοιρασμό τους, με μικροσυσκευασίες, σε ενδιαφερομένους χρήστες, εφαρμόζοντας πρακτικές αποφυγής αστυνομικών ελέγχων.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια στοχευμένης επιτήρησης συγκεκριμένων περιοχών εντοπίστηκαν χώροι και σημεία, όπου οι δράστες διέμεναν παράνομα και αποθήκευαν τις ναρκωτικές ουσίες.

Ακολούθως οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση, αφού σκιαγράφησαν την κινητικότητα των δραστών, προχώρησαν στον εντοπισμό και τη διαδοχική επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους τη στιγμή που βρίσκονταν στις «καβάτζες» των ναρκωτικών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Κάνναβη ακατέργαστη συνολικού βάρους 139,1 γραμμαρίων διαμοιρασμένη σε μικροσυσκευασίες έτοιμες για πώληση
  • Ζυγαριά ακριβείας
  • Δίκυκλη μοτοσυκλέτα, την οποία χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών
  • Δυο κινητά τηλέφωνα

Σημειώνεται ότι, σε βάρος του 28χρονου ισχύουν περιοριστικοί όροι για παρόμοια υπόθεση.   Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου για τα περαιτέρω 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News