Μύκονος - Florios Mykonos Foundation: Προσφέρει δικινητήριο αεροπλάνο διακομιδής ασθενών

Πριν από μερικές ημέρες επικοινωνήσαμε με τον Μυκονιάτη επιχειρηματία Φλώριο Ασημομύτη και του ζητήσαμε να μας μιλήσει μέσω του εκπομπής στον ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5, η Φωνή του Αιγαίου" γιατί δεν ολοκληρώθηκε η πρότασή των μελών του ιδρύματος που ηγείται, του Florios Mykonos Foundation, για το πρόγραμμα «επιδημιολογικής επιτήρησης της COVID-19»... Ενός προγράμματος ύψους περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ που θα είχε ως στόχο την θωράκιση των κατοίκων στο "νησί των ανέμων" από την πανδημία αλλά και την αίσθηση ασφάλειας στους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.. 

Μας είχε απαντήσει "να περιμένουμε μερικές ημέρες, γιατί ολοκληρώνουμε κάτι διαφορετικό... Και πραγματικά αξίζει το κόπο"... Και σήμερα, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι έγινε γνωστό τι είναι αυτό το "κάτι δυνατό, κάτι διαφορετικό"...  Και δεν είναι άλλο από την πρόθεση του ιδρύματος Florios Mykonos Foudation να προσφέρει στο Δήμο Μυκόνου, στη διάθεση του Κέντρου Υγείας και βέβαια προς τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού ένα δικινητήριο αεροπλάνο μεταφοράς ασθενών... Να προσθέσουμε ότι το ίδρυμα έχει προσφέρει στην Μύκονο από απορριμματοφόρα έως αστυνομικά αυτοκίνητα και βέβαια μεγάλη βοήθεια σε μηχανήματα για το Κέντρο Υγείας.. Οπως αναφέρει άλλωστε και ο κος Ασημομύτης "Το οφείλουμε στη Μύκονο, το οφείλουμε στα παιδιά μας" 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: 

" Σε συνέχεια των δράσεων υπέρ της εσωτερικής ενίσχυσης των υποδομών και των παροχών του τόπου μας, ο οποίος πασχίζει να στηθεί στα πόδια του και να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της μετά-πανδημίας εποχής, με μεγάλη μας χαρά και με αισιοδοξία για το αύριο, ανακοινώνουμε την Πρόθεσή μας για τη Δωρεά Ενός Δικινητήριου Αεροπλάνου διακομιδής ασθενών

Πρόκειται για Αεροπλάνο-Ασθενοφόρο το οποίο θα βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Μυκόνου, με διαθεσιμότητα 24ώρες το 24ωρο. Θα μπορεί να εξυπηρετεί τα επείγοντα περιστατικά με αμεσότητα, παρακάμπτοντας πλέον τις αναμονές για τις έκτακτες αερο-διακομιδές σοβαρών περιστατικών, που πολλές φορές αποδεικνύονταν μοιραίες. Ο κάθε Μυκονιάτης και επισκέπτης του νησιού μας, θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του ανά πάσα στιγμή, τη δυνατότητα χρήσης του.

Η συνεισφορά επιχειρηματιών και φίλων, στάθηκε καθοριστική για ακόμα μία φορά και έτσι από κοινού, με τη δύναμη της συλλογικής προσπάθειας, προχωρούμε στην κίνηση αυτή, ώστε να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο στο όραμά μας για μία Μύκονο Ασφαλή και Υγιή.

Επενδύουμε στην Υγεία, σε μία εποχή που η αβεβαιότητα κυριαρχεί στην καθημερινότητα, στοχεύοντας στην δημιουργία εστιών αναζωπύρωσης του αισθήματος ασφάλειας, τόσο των Μυκονιατών όσο και των επισκεπτών μας. Σε έναν τόπο, όπου η έλλειψη νοσοκομείου αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του, προσπαθούμε να ενισχύσουμε, έστω περιφερειακά, τον πάσχοντα τομέα της Υγείας, έως ότου καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε και το επόμενο βήμα μας, το οποίο αφορά την ίδρυση Νοσοκομείου.

Προσβλέπουμε στην ανάδειξη της Μυκόνου ως έναν Ασφαλή Παγκόσμιο Τουριστικό Προορισμό, με επέκταση της τουριστικής περιόδου σε 12μηνη και με, σε βάθος χρόνου, δημιουργία υπεραξίας των επιχειρήσεων, οι οποίες θα μπορούν να θέτουν υψηλότερα στάνταρ λόγω ανασυγκρότησης των υποδομών και εκσυγχρόνισης των παροχών.

Έχουμε όραμα - Μιλάμε με έργα -
Σεβόμαστε τον τόπο
Με εκτίμηση για το Ίδρυμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News