Μύκονος: Η ενίσχυση στο Λιμεναρχείο και το "Μένουμε Σπίτι υγιείς"

Η Μύκονος, το "νησί των Ανέμων" από χθες το βράδυ είναι στο επίκεντρο των ειδήσεων κι αυτο γιατί έγινε το 2ο νησί των Κυκλάδων (πίσω από τη Σύρο) με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.. Μία γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία, εντοπίστηκαν τα συμπτώματα και μετά από παραμονή δύο ημερών στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου (σ.σ. σε ειδικά διαμορφωμένο συνάμα απομονωμένο χώρο) παίρνει το δρόμο για την Αθήνα και Νοσοκομείο Αναφοράς, με την ευχή να πάνε όλα καλά.. 

Χθες, ο Δήμος Μυκόνου διά του Δημάρχου κου Κωνσταντίνου Κουκά και του αρμόδιου αντιδημάρχου Μιχάλη Ζουγανέλη εκπλήρωσαν μία υπόσχεση που είχαν δώσει στο Λιμεναρχείο Μυκόνου σχετικά με ενίσχυση υγειονομικού υλικού. Κι όπως διαβάζουμε στη σελίδα του κου Κουκά στο social media " δόθηκαν 80 φιάλες αντισηπτικού των 100ml, 240 μάσκες, 2.000 γάντια και 1.000 αντισηπτικά μαντηλάκια. Η δημοτική μας αρχή με ίδιους πόρους, αλλά και την ευγενική χορηγία ιδιωτών για τους οποίους θα κάνουμε ειδική αναφορά τις επόμενες ημέρες, συνεχίζει να ενισχύει τις υπηρεσίες και όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, με σκοπό όλοι μαζί να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού".

Και σήμερα, είχαμε έκκληση από το Δήμαρχο κο Κουκά να ... μείνουμε σπίτι υγιείς. Ας δούμε τι αναφέρει " Η αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, προϋποθέτει αφενός τη θωράκιση του συστήματος υγείας και αφετέρου την ατομική συμμόρφωση στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας.

Για το Σύστημα Υγείας, ήδη η Δημοτική Αρχή αλλά και ιδιώτες, συνεισφέραμε σε υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό ώστε να υπάρχει στη Μύκονο η μέγιστη δυνατή ετοιμότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, πάντοτε σε σχέση με τις υπάρχουσες υποδομές. Για αυτό και το Κέντρο Υγείας εφάρμοσε με τον πλέον παραδειγματικό τρόπο τις οδηγίες του ΕΟΔΔΥ όσον αφορά ύποπτα περιστατικά και κατόπιν διασφάλισε την άμεση διακομιδή της συμπολίτισσάς μας- στην οποία όλοι ευχόμαστε περαστικά- στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Σε θέματα όμως κοινωνικής ευθύνης και συμπεριφοράς των πολιτών απαιτείται η κατανόηση όλων. Εάν επί της ουσίας παραβιάζουμε τους περιορισμούς δεν συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Εάν κάποιοι νομίζουν ότι οι περιορισμοί αυτοί δεν τους αφορούν ή ότι οι ίδιοι είναι απολύτως προστατευμένοι κάνουν λάθος.

Απευθύνω και πάλι έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού, ειδικά μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος στο νησί μας να αντιληφθούν τις ευθύνες τους απέναντι στους εαυτούς τους, τις οικογενειές τους αλλά και τους συμπολίτες τους. Ο Δήμος Μυκόνου είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη, για να βοηθά και να ενημερώνει με κάθε τρόπο.

Μένουμε σπίτι, περιορίζουμε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις μας, υπακούμε στους κανόνες που κάθε φορά προτείνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας.