Μύκονος - Κουκάς: "Ελπίζουμε η πρώτη σύλληψη να σταματήσει το φαινόμενο των πάρτι"

Ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης στη Μύκονο πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. Διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 15 καταστήματα, χωρίς ωστόσο, να καταγραφεί κάποια παράβαση. Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και του ενοικιαστή βίλας στην οποία γινόταν πάρτι, με την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διατάξεις και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετέβη από το απόγευμα της Τρίτης στη Μύκονο για σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το ζήτημα των αστυνομικών ελέγχων για την πρόληψη κατά του νέου κορωνοϊού. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο υπουργός ανήγγειλε την έναρξη εντατικών ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς της COVID-19 και την αποτροπή του συνωστισμού σε χώρους διασκέδασης και ειδικότερα, μεταξύ άλλων, σε μπαρ, beach bar, ιδιωτικά πάρτι και ξενοδοχεία. «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί η Μύκονος σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί, Σημειώνεται ότι στο νησί συγκροτείται νέα αστυνομική Υπηρεσία και ειδικότερα Υποδιεύθυνση, η οποία θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς.

Η σύλληψη

Μάλιστα, είχαμε και την πρώτη σύλληψη... Οι Αρχές προχώρησαν πρόσφατα, σε σύλληψη ενοικιαστή βίλας, ο οποίος είχε διοργανώσει πάρτι με πολλούς καλεσμένους.  Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν από γείτονες για φασαρία σε βίλα που είχε νοικιαστεί και όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν πως γινόταν πάρτι με πολλούς καλεσμένους. Ζήτησαν από τον ενοικιαστή να βγει από το σπίτι, καθώς δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην οικία, και στη συνέχεια τον συνέλαβαν για διατάραξη κοινής ησυχίας. 

Τα πάρτι, τα οποία παρουσιάζονται ως φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και διαδίδονται κυρίως μέσω των social media, έχουν τσουχτερή τιμή που διαμορφώνεται αμέσως μετά το... σκανάρισμα της τσέπης του ενδιαφερόμενου από τους διοργανωτές. Ο «τιμοκατάλογος» των πριβέ πάρτι μπορεί να ξεκινήσει από 150 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που άτομα καταβάλλουν ακόμα και το ποσό των 1.000 προκειμένου να συμμετάσχουν.

Κουκάς.....

Τι αναφέρει για όλα αυτά ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κούκας μιλώντας στην iefimerida.gr «Τα τελευταία χρόνια στο νησί μας έχει έρθει μια μόδα, όπου επιτήδειοι διοργανώνουν ιδιωτικά πάρτι έναντι αντιτίμου στα οποία παρατηρείται πληθώρα παραβάσεων, ποινικών και φορολογικών, ωστόσο πλέον είναι επικίνδυνα και για τη δημόσια υγεία. Υπάρχει κενό νόμου, αλλά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει επεξεργαστεί σχέδιο προκειμένου αυτό το φαινόμενο να περιοριστεί και να εκλείψει. Ελπίζουμε μετά την πρώτη σύλληψη που έγινε να περάσει το μήνυμα στους διοργανωτές».
 
Και συνεχίζει σχετικά με την εικόνα του νησιού: «Η κίνηση στο νησί από την 1η Ιουλίου που ξεκίνησαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις κάθε μέρα πάει και καλύτερα. Το νησί μας είναι ένας ασφαλής προορισμός, όπως και ολόκληρη η Ελλάδα και σ' αυτό έχει βοηθήσει η πολύ σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών και κατοίκων του νησιού προκειμένου όλα να λειτουργούν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα. Δυστυχώς, υπάρχουν και εξαιρέσεις που ορισμένοι επιχειρηματίες, είτε επειδή δεν ενδιαφέρονται για την υγεία τους, είτε επειδή προτάσσουν το κέρδος γίνονται η εξαίρεση και παρεκτρέπονται από τα πρωτόκολλα. Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να περιοριστούν, πρέπει να εκλείψουν".

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News