Μύκονος: Με άνωθεν εντολή άμεσα 25 αστυνομικοί μετατίθενται στο "Νησί των Ανέμων"

Είναι γνωστό ότι το πρόβλημα αστυνόμευσης στην Μύκονο και στη Σαντορίνη είναι τεράστιο.. Υποστελεχωμένα τμήματα παλεύουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν δεκάδες διαφορετικά περιστατικά και στο σύνολο του νησιού... Αποτέλεσμα; Κανείς να μην είναι ευχαριστημένος.. Μάλιστα, οι δήμαρχοι των δύο νησιών (Κουκάς και Ζώρζος) έχουν στείλει ουκ ολίγες επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία ενώ πρόσφατα ο Δήμαρχος Μυκόνου κος Κουκάς κατέθεσε μήνυση για όσα συμβαίνουν στο νησί...

Και η απάντηση από το κρατικό μηχανισμό; Δόθηκε διαταγή από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Πέμπτης για άμεση μετακίνηση 25 ανδρών στο νησί της Μυκόνου......Μάλιστα, ζητούνταν η αναχώρηση των ανδρών το πρωί της Παρασκευής. Οπως ήταν λογικό, ακολούθησε αναστάτωση, διότι δεν ήταν εύκολο να βρεθούν τόσο γρήγορα οι αστυνομικοί, οι οποίοι αιφνιδιάστηκαν. Πληροφορίες του Katechaki αναφέρουν ότι μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης είχαν βρεθεί μετά από πολύ προσπάθεια περίπου 12-14 άνδρες, οι οποίοι θα αναχωρήσουν για το "νησί των ανέμων" το απόγευμα της Παρασκευής. Η προσπάθεια της διοίκησης της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζεται για να συμπληρωθεί ο αριθμός.

Η διαταγή εκδόθηκε προκειμένου εξειδικευμένο κλιμάκιο της Ασφάλειας να προχωρήσει σε μαζικούς ελέγχους και προσαγωγές στη Μύκονο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Αστυνομικοί εξέφραζαν χθες την απορία τους γιατί αυτό δεν έγινε νωρίτερα, δηλαδή στην «καρδιά» του καλοκαιριού που το νησί ήταν στο… πικ του. Άλλες πηγές εξέφραζαν την άποψη… κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Υπάρχει όμως και η αντίδραση από την Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας που αναφέρει μέσα από την ιστοσελίδα της

"Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση κύριοι της Ηγεσίας; (Μετακινήσεις Αστυνομικών στη Μύκονο). Είναι αδιανόητο εν έτη 2018 να εκδίδονται Διαταγές από το Αρχηγείο του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίες δεν λαμβάνουν υπόψιν τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των εργαζομένων υπό αντίξοες συνθήκες Αστυνομικών . Συγκεκριμένα προχθές 06-09-2018 απογευματινές ώρες, διατάχθηκαν αστυνομικοί της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής να μετακινηθούν προς ενίσχυση Α.Τ. νήσου των Κυκλάδων έως την 30-09-2018 για την αντιμετώπιση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών και να παραδώσουν τα φύλλα πορείας τους μόλις χθες 07-09-2018 !!! Είναι δυνατόν να μην δίνεται ο στοιχειώδης χρόνος στις Υπηρεσίες των αστυνομικών ώστε να δηλώσουν τυχόν επιθυμούντες συνάδελφοι να μετακινηθούν καθώς και ο αυτονόητος χρόνος ώστε να προετοιμάσουν τα προσωπικά τους είδη για την πολυήμερη μετακίνησή τους, με αποτέλεσμα να υποχρεώνονται οι προϊστάμενοι των Υπηρεσιών να επιλέγουν άμεσα ποιος θα μετακινηθεί ;

Αλήθεια κύριοι, για οτιδήποτε συμβαίνει σε ολόκληρη τη Χώρα θα πρέπει τα άτομα τα οποία ενισχύουν όλες τις Διευθύνσεις να επιλέγονται από τη Δ/νση Ασφαλείας Αττικής, οι Υπηρεσίες της οποίας είναι αφαιμαγμένες από τα μέτρα και τις φυλάξεις στόχων ; Πρέπει να γυρίσουμε πολλά χρόνια πίσω για να ξανασυναντήσουμε παρόμοιες λογικές οι οποίες έχουν καταδικαστεί από σύσσωμη την αστυνομική οικογένεια καθώς και από τον πολιτικό κόσμο της Χώρας, που χάρη στους αγώνες του συνδικαλιστικού μας κινήματος, νομοθέτησε ώστε να αντιμετωπίζεται ο αστυνομικός πρώτα ως άνθρωπος και στη συνέχεια ως εργαζόμενος .

Υ.Γ. Δεν είμαστε εναντίον της πάταξης της εγκληματικότητας, είμαστε εναντίον της προχειρότητας...."