Μύκονος: Παραβάσεις σε τρεις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων

Η Μύκονος στο επίκεντρο των συνεχόμενων ελέγχων... Αποτέλεσμα; Χθες είχαμε την ενημέρωση ότι αυτοκίνητα σε εταιρείες ενοικιάσεως που θα έπρεπε ήδη να έχουν αποσυρθεί (!!!) και άλλα με προβλήματα που τα καθιστούσαν επικίνδυνα για τους επιβάτες, εντόπισε κλιμάκιο της Τροχαίας Αττικής... Μάλιστα,  βεβαιώθηκαν άμεσα οι  σχετικές παραβάσεις, κατά τη διάρκεια ελέγχων που ξεκίνησαν τη Παρασκευή στο νησί, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, λόγω των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων που παρατηρούνται τους θερινούς μήνες.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είχε αναγγείλει κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στη Μύκονο, ότι επρόκειτο να μεταβούν άμεσα κλιμάκια από την Τροχαία Αττικής και την Ασφάλεια Αττικής, για ελέγχους που αποσκοπούν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων αφενός και την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών αφετέρου.

Αφορμή για την απόφαση στάθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός Ιταλίδας τουρίστριας ηλικίας μόλις 18 ετών, όταν το νοικιασμένο τζιπ στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλες επτά φίλες της έπεσε σε γκρεμό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε, τέλος, ο υπουργός στην εφαρμογή ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό.

Στις συναντήσεις με τους τοπικούς αξιωματούχους ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στο φαινόμενο των ιδιωτικών πάρτι σε νοικιασμένες βίλες του νησιού. Εξέφρασε, μάλιστα, τη βούληση για διενέργεια ελέγχων –παρουσία εισαγγελέα– σε σπίτια όπου διεξάγονται πάρτι με δεκάδες ή και εκατοντάδες συμμετέχοντες.

Επίσης, φέρεται να υπάρχει πρόθεση να τεθεί όριο στον αριθμό συμμετεχόντων, 50 άτομα. Πρόκειται για πρακτική που εφαρμοζόταν τα προηγούμενα χρόνια σε τουριστικούς προορισμούς όπως η Ιμπιζα της Ισπανίας, αλλά φέτος κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη λόγω της πανδημίας. «Πρέπει να κρατήσουμε το νησί όρθιο», φέρεται να δήλωσε σε συνεργάτες του ο υπουργός, προαναγγέλλοντας ανάλογη επίσκεψη στη Σαντορίνη.

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, μετέβη προχθές, Παρασκευή 31 Ιουλίου, κλιμάκιο της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) από την Τροχαία Αττικής και οι αστυνομικοί ξεκίνησαν τους ελέγχους από τρεις εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, στις οποίες διαπίστωσαν τις εξής παραβάσεις:   

- 32 αυτοκίνητα είχαν φθαρμένα ελαστικά.

- Πέντε δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ

- 13 οχήματα είχε λήξει η 12ετία και δεν θα έπρεπε να ήταν διαθέσιμα προς μίσθωση

Στο πλαίσιο των παραπάνω ελέγχων στις εταιρείες μίσθωσης αυτοκινήτων, αφαιρέθηκαν 30 άδειες κυκλοφορίας και 30 ζεύγη πινακίδων.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News