Μύκονος: Προληπτικά μέτρα υγιεινής για τους μαθητές

"Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν" λέει ο θυμόσοφος ελληνικός λαός και στο Δήμο Μυκόνου, πήραν την απόφαση να λειτουργήσουν προληπτικά για κάλυψη αναγκών που έχουν οι μαθητές ώστε να αποφύγουν τυχόν ζητήματα υγείας... Κι έτσι ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου,  η διάθεση των εγκεκριμένων αντισηπτικών, σε όλες τις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την πρόληψη κατά της διασποράς της γρίπης και τον περιορισμό της μετάδοσης λοιμώξεων μέσα στους σχολικούς χώρους.

Οπως διαβάζουμε σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο του Δήμου Μυκόνου " Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 20 δοχεία των 475ml με αντισηπτικό υγρό στα Νηπιαγωγεία και παράλληλα θα δοθούν 960 τεμάχια αντισηπτικού υγρού των 100ml για τους μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών μας σχολείων.

Λόγω των περιορισμένων αποθεμάτων στα φαρμακεία η προμήθεια και κατ' επέκταση η διάθεση στους μαθητές θα γίνεται τμηματικά. Η προμήθεια των εν λόγω αντισηπτικών πραγματοποιήθηκε με δαπάνη του Δήμου μας, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κ. Κουκάς δήλωσε: «Το θέμα της δημόσιας υγείας, ειδικά των μαθητών αποτελεί βασική προτεραιότητα της δημοτικής μας αρχής. Ειδικά σε αυτή την περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης επιλέξαμε να χρηματοδοτήσουμε μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής την αγορά αντισηπτικών για τους μαθητές. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα για την υλοποίηση όλων των απαραίτητων δράσεων και πρωτοβουλιών».