Μυτιλήνη: Έφερε στη ζωή το μωρό της, στη νησίδα Μπαρμπαλιάς!

Μια ακόμα ζωή ήρθε στον κόσμο σήμερα, όχι σε κάποια δομή υγείας αλλά στη νησίδα Μπαρμπαλιάς του νησιώτικου συγκροτήματος Τομαρονήσια, σε Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η μητέρα, Αφρικανή στην καταγωγή, μαζί με το σύζυγο της και ακόμα 28 πρόσφυγες – μετανάστες (επίσης Αφρικανικής καταγωγής) έφτασαν στη νησίδα μέσα σε πλαστική βάρκα προερχόμενοι από τα απέναντι τουρκικά παράλια ( η νησίδα βρίσκεται στο ύψος της βορειοανατολικής Λέσβου).

Οι επιβαίνοντες στη βάρκα, νομίζοντας πως είχαν φτάσει στη Λέσβο, βγήκαν στη νησίδα όπου και αποκλείστηκαν.

Στελέχη του Λιμενικού Σώματος αντιλήφθηκαν την παρουσία των μεταναστών και προσφύγων από το περιπολικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν και άμεσα ξεκίνησαν την επιχείρηση διάσωσής τους.

Μητέρα, πατέρας και βρέφος, μεταφέρθηκαν αρχικά στο λιμάνι και εν συνεχεία στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και ευτυχώς είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Οι υπόλοιποι μετανάστες και πρόσφυγες, μεταφέρθηκαν για λόγους πρόληψης και τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊου στο χώρο της καραντίνας του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στον Καρά Τεπέ (Μαυροβούνι).

Δήλωση είχαμε κι από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος τιτίβισε "  Συγχαρητήρια στα στελέχη του @HCG, που έσωσαν μια μητέρα και το παιδί της, που γεννήθηκε πάνω στη βραχονησίδα που τους εγκατέλειψαν αδίστακτοι διακινητές. Μητέρα και παιδί ειναι πλέον ασφαλείς στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο".

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News