Να γίνει το αεροδρόμιο... Νοσοκομείο

Μια πρώτη προσέγγιση για την τύχη του «ΠΑΝΤΕΛΑΙΕΙΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ», από τη στιγμή που στις 25 Ιουλίου 2016 θα λειτουργήσει ο Νέος Κρατικός Αερολιμένας Πάρου, έγινε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης το facebook.

Σε χθεσινή (15/7/2016) ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο πρώην Δήμαρχος Πάρου Κώστας Αργουζής, και με αφορμή τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου Σαντορίνης από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα (φωτογραφία), επανέφερε το θέμα δημιουργίας νοσοκομείου στο νησί μας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στην Πάρο μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, μία επί υπουργίας Δοξιάδη και μία επί υπουργίας Αβραμόπουλου, αξίζει να επιχειρηθεί και μία τρίτη, αφού πλέον και οικόπεδο είναι πολύ εύκολο να βρεθεί και τα σχέδια της κατασκευής του υπάρχουν σε ειδικό κατασκευαστικό φορέα του υπουργείου Υγείας».

Για το θέμα της δημιουργίας νοσοκομείου στην Πάρο τοποθετήθηκε σε σχόλιό του κάτω από την ανάρτηση του κ. Αργουζή ο πρώην Λιμενάρχης Πάρου και νυν τοπικός σύμβουλος Αγκαιριάς Χρυσόστομος Παντελαίος τονίζοντας: «Όσον αφορά το οικόπεδο θεωρώ ότι ο καταλληλότερος χώρος για το σκοπό αυτό είναι το «ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΑΙΕΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» τώρα που θα λειτουργήσει το καινούριο. Διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τυχών διαθέσιμων οικοπέδων…».

 

Ακολουθούν:

1. Το κείμενο του κ. Αργουζή στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για τη Σαντορίνη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το δημόσιο νοσοκομείο του νησιού που παρέμενε έτοιμο και εξοπλισμένο, αλλά κλειστό εδώ και 4 χρόνια.

Παρά τις απειλές επί υπουργίας Γεωργιάδη, ότι, εάν δεν υπάρξει συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα στη λειτουργία του, θα προχωρήσει στην πώλησή του, το νοσοκομείο ξεκινά από σήμερα να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες με 120 άτομα προσωπικό σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού και με την υπόσχεση ότι θα βελτιώνεται συνεχώς.

Το νοσοκομείο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο που δώρισε η Τοπική Εκκλησία και είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων της τοπικής κοινωνίας του νησιού.

Στην Πάρο μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες, μία επί υπουργίας Δοξιάδη και μία επί υπουργίας Αβραμόπουλου, αξίζει να επιχειρηθεί και μία τρίτη, αφού πλέον και οικόπεδο είναι πολύ εύκολο να βρεθεί και τα σχέδια της κατασκευής του υπάρχουν σε ειδικό κατασκευαστικό φορέα του υπουργείου Υγείας.

Κώστας Αργουζής

15/7/2016

2. Η τοποθέτηση του κ. Χρυσόστομου Παντελαίου σε σχόλιό του κάτω από την ανάρτηση του κ. Αργουζή:

Και μια και δυο και τρεις και όσες προσπάθειες χρειασθούν για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Έχουμε υποχρέωση να διεκδικήσουμε καλύτερη περίθαλψη για μας, τα παιδιά μας και τους επισκέπτες της Πάρου. Όσον αφορά το οικόπεδο θεωρώ ότι ο καταλληλότερος χώρος για το σκοπό αυτό είναι το «ΤΟ ΠΑΝΤΕΛΑΙΕΙΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» τώρα που θα λειτουργήσει το καινούριο. Διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τυχών διαθέσιμων οικοπέδων όπως π.χ. οδική πρόσβαση από όλη την Πάρο και Αντίπαρο, γειτνίαση με το νέο αεροδρόμιο, κτηριακές υποδομές, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, διάδρομο για ελικοδρόμιο, κ.λπ.

Τέλος ας κατανοήσουμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι σε ένα κοινό στόχο τα καταφέρνουμε.

Ας γίνουν παράδειγμα σε όλους μας οι τελευταίες ενέργειες που στέφθηκαν με επιτυχία για την ολοκλήρωση των απαιτούμενων έργων του Νέου Αεροδρομίου.

Χρυσόστομος Παντελαίος

Πηγή: ParosPress.blogspot.gr - φωτογραφία από τα εγκαίνεια του Νοσοκομείου Σαντορίνης