Νάξος - Αγιος Προκόπιος: Μία ακόμη επιχείρηση απόβασης, ομαδική αντίδραση

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Και ενδεχομένως να το ξαναδούμε…  Αυτό που πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι ότι μόνο όταν υπάρχει σεβασμός στους Νόμους θα έχουμε εξέλιξη… Και προοπτική.

Σήμερα το μεσημέρι, στον Άγιο Προκόπη στη Νάξο είχαμε το 3ο καταγεγραμμένο συμβάν όπου κάποιοι με βάρκα (φουσκωτό) επιχείρησαν να αποβιβαστούν στη παραλία… Η πρώτη είχε γίνει πριν από μερικές ημέρες και προκαλέσει σάλο λόγω της αντίδρασης τους στις οδηγίες της ναυαγοσώστη όπως συμμορφωθούν με τις οδηγίες… Το γεγονός ότι ήταν Τούρκοι πολίτες ή το γιοτ είχε σημαίας Τουρκίας ελάχιστη σημασία παίζει καθότι μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι που έρχονται στα νησιά είναι οι καλύτεροι πελάτες. Σημασία έχει ο τρόπος…

Η δεύτερη, είχε σημειωθεί στο Βίντσι, στο λιμάνι της Νάξου…

Και η τρίτη; Σήμερα. Λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι όταν και πάλι επιβάτες γιοτ επιχείρησαν με φουσκωτό να φτάσουν στην παραλία του Αγίου Προκοπίου στο ύψος που βρίσκεται το ομώνυμο εκκλησάκι.

Όμως, αυτή τη φορά η αντίδραση των λουόμενων ήταν καθολική. Όλοι μαζί είπαν «όχι» και σχημάτισαν σχεδόν ανθρώπινη αλυσίδα… Η ναυαγοσώστης για μία ακόμη φορά προσπάθησε να τους πείσει ότι δεν μπορούν να αποβιβαστούν γιατί πολύ απλά κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και κινδυνεύουν λουόμενοι… και όπως φαίνεται … κέρδισαν.

Εδώ να σημειώσουμε ότι βάρκες μπορούν να κινηθούν εντός των ορίων που οι λουόμενοι κάνουν μπάνιο, αρκεί βέβαια να έχουν ευθεία πλεύση χωρίς μανούβρες και το κυριότερο με ταχύτητα σχεδόν μηδενική.. Ποιος όμως το κάνει;