Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝάξος: Απολογείται αύριο (20/07) ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας της...

Νάξος: Απολογείται αύριο (20/07) ο καθ’ ομολογίαν δράστης της στυγερής δολοφονίας της 26χρονης στη Φολέγανδρο

|

Επιθετικός, χειριστικός και απότομος – Το προφίλ του 30χρονου δολοφόνου από την Αστυνομία – Απολογείται αύριο το πρωί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου – Ηρθε και ο συνήγορος υπεράσπισης 

Η ώρα της απολογίας έφτασε, τη στιγμή που πληθαίνουν οι μαρτυρίες περί «χειριστικής» και «επιθετικής» συμπεριφοράς του 30χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της 26χρονης στη Φολέγανδρο.

Όπως είναι γνωστό ο 30χρονος που ομολόγησε ότι έσπρωξε από τα βράχια και έριξε στη θάλασσα τη φίλη του Γαρυφαλλιά, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, ζήτησε χθες Κυριακή και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τρίτη 20 Ιουλίου ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου κι ενώ  από το μεσημέρι σήμερα βρίσκεται στη Νάξο και ο δικηγόρος του Γιάννης Βλάχος. (βλέπε φωτογραφία) κι απέναντί του θα έχει τον Αλέξη Κούγια, που έχει αναλάβει  να υποστηρίξει την κατηγορία σε βάρος του δράστη της ανθρωποκτονίας στη Φολέγανδρο για λογαριασμό της οικογένειας της 26χρονης Γαρυφαλλιάς.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός, με την άτυχη κοπέλα να έχει πολλαπλές κακώσεις στο σώμα της, πιθανώς από την πτώση της στα βράχια. Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κάτοικοι του νησιού δήλωσαν σε αστυνομικούς ότι ο 30χρονος είχε απότομη συμπεριφορά προς την 26χρονη.

folllll.jpg

Εκπρόσωπος ΕΛΑΣ: Ηταν επιθετικός ο 30χρονος 

«Οδηγήθηκε αρχικά στο λιμεναρχείο Φολεγάνδρου και μετά στο αστυνομικό τμήμα όπου κατόπιν συζήτησης ομολόγησε την πράξη του» και συνέχισε «Ήταν επιθετικός αρχικά, αλλά με διαπραγματεύσεις πείστηκε να παραδοθεί» δήλωσε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας Άννα Ευθυμίου, αναφερόμενη στον 30χρονο. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κ. Ευθυμίου τόνισε πως η αρχική επικοινωνία με τον 30χρονο ήταν δύσκολη.

«Ο ίδιος υποστήριξε ότι τσακωθήκαν έτσι βγήκε το αυτοκίνητο έκτος πορείας και στη συνέχεια την έσπρωξε προς τη θάλασσα» τόνισε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. Έχει υποστηρίξει ότι στη συνέχεια κατέβηκε κάτω για να τη βοηθήσει όπου τη βρήκε νεκρή όλα τα στοιχεία εξετάζονται από την εγκληματολογική υπηρεσία, εξήγησε. 

Μεταφορά με το πλωτό του Λιμενικού

Να σημειώσουμε ότι ο 30χρονος μεταφέρθηκε στη Νάξο από τη Φολέγανδρο με το υγειονομικό σκάφος (σ.σ. είχε μεταβεί νωρίτερα σε μια ακόμη διακομιδή από Σίκινο προς Σύρο) του Λιμενικού το απόγευμα της Κυριακής (λίγο πριν τις 6) και στη συνέχεια κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα. Και λίγο μετά τις 8 το βράδυ πέρασε την πόρτα του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

Από τον Εισαγγελέα έφυγε με την κατηγορία της δολοφονίας εκ προθέσεως, αλλά και την προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης παρουσία και του δικηγόρου του που όπως σημειώσαμε μετά τις 4.30 το απόγευμα της Δευτέρας είναι πλέον στη Νάξο

foleeee.jpg

Κλίμα οδύνης στην κηδεία

Σε βαρύ κλίμα έγινε το απόγευμα η κηδεία της 26χρονης, στο Βέλο Κορινθίας, με φίλους και συγγενείς να λένε το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη κοπέλα. Την ώρα που έφτανε η σορός της κοπέλας στην εκκλησία, κάποιοι κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες». 

«Μάθετε στα αγόρια σας να φέρονται με ανδρισμό, να μην είναι αλήτες» δήλωσε, μιλώντας χθες η μητέρα της 26χρονης Γαρυφαλλιάς, Αννα Ψαράκου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. «Ας μεγαλώσουμε τα αγόρια μας διαφορετικά. Καμία άλλη μάνα να μην το ζήσει αυτό» πρόσθεσε. Μιλώντας για την κόρη της, ανέφερε ότι ήταν «ένα αξιόλογο πλάσμα, ένας επιστήμονας, δώρο για την οικογένεια και τα αδέρφια της» και τόνισε πως θα ήθελε να της πει μια τελευταία φορά ότι την αγαπά. 

Για τον καθ’ ομολογίαν δράστη, είπε ότι δεν τον είχε γνωρίσει, με την κόρη της να λέει ότι ήταν καλό παιδί. «Έβλεπα κάποιες χειριστικές ενδεχομένως συμπεριφορές, πάνω στον έρωτα ένα παιδί ίσως και να μην τις είχε δει», σημείωσε.

«Θα ήθελα να διαχειριστώ με αξιοπρέπεια το θέμα. Ο σύζυγός μου δεν είναι σε καλή κατάσταση. Θα ήθελα λίγο ηρεμία, κάποιος της αφαίρεσε τη ζωή με αυτόν τον άρρωστο τρόπο. Δεν πιστεύω στην κακιά στιγμή, πιστεύω στους κακούς ανθρώπους» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν θα είμαστε ποτέ ξανά οι ίδιοι. Είναι τραγικό, ένας εφιάλτης, η οικογένεια μας είναι σε τραγική κατάσταση».

Ο πατέρας της 26χρονης ανέφερε ότι «είναι φονιάς. Το κορίτσι μας πήγε πρώτη φορά διακοπές επειδή διάβαζε και πήγε και την σκότωσε». 

Tο χρονικό και η σπηλιά 

Ο δράστης από το απόγευμα της Παρασκευής όταν και έριξε από τον γκρεμό την Γαρυφαλλιά κρυβόταν σε σπηλιά του νησιού για να μη συλληφθεί. Στην κατάθεσή του προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη για την αιτία του διαπληκτισμού στην άτυχη κοπέλα. Υποστήριξε ότι τον μείωνε συνεχώς. Όλα ξεκίνησαν από έναν τσακωμό που είχε με την 26χρονη επειδή πήραν λάθος δρόμο.

Το ζευγάρι ήθελε να μεταβεί σε άλλη τοποθεσία του νησιού αλλά έχασαν τον δρόμο. Αυτή ήταν η αιτία ώστε να ξεκινήσει ένας μεγάλος καυγάς μεταξύ τους που οδήγησε στον θάνατό της Γαρυφαλλιάς. Ο 30χρονος φέρεται να κατηγόρησε την 26χρονη ότι εκείνη έφταιξε που έχασαν το δρόμο για τον προορισμό τους κι άρχισε ο τσακωμός μέσα στο αυτοκίνητο, που κατέληξε στο να την πετάξει από τα βράχια. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ανέφερε ότι κατά την διάρκεια του καβγά, σήκωσε κατά λάθος το χειρόφρενο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει εκτός δρόμου και να φτάσει κοντά στο χείλος του γκρεμού.

Τότε, έντρομη η Γαρυφαλλιά βγήκε από το αυτοκίνητο και συνέχισαν να διαπληκτίζονται. Ο 30χρονος την έσπρωξε, με αποτέλεσμα η άτυχη κοπέλα να χτυπήσει στα αιχμηρά βράχια και να καταλήξει στη θάλασσα. Στη συνέχεια, o 30χρονος επέστρεψε στο όχημα πήρε το σακίδιο πλάτης όπου μέσα σε αυτό βρέθηκε και η αστυνομική του ταυτότητα, κατέβηκε στην θάλασσα από διαφορετικό σημείο, και προσέγγισε την 26χρονη.

Οπως ανέφερε την είδε αναίσθητη -η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ήταν ζωντανή και αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός -και εξαφανίστηκε. Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος περπάτησε με μαγιό σε διάφορα σημεία του νησιού με αποτέλεσμα να καταλήξει 28 ώρες αργότερα σε άλλο σημείο της ίδια παραλίας σε μια μικρή σπηλιά. 

Ευχαριστούμε για τις φωτό τον Γιώργο και Δημήτρη Δεουδέ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Κέα: Διήμερο (20-21 Απριλίου) εθελοντικής αιμοδοσίας

Ερχεται διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας στην Κέα.. Που και πότε;

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Θα ορκιστεί στη… φυλακή αν εκλεγεί ο Μπελέρης;

Τι θα συμβεί με τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη εάν εκλεγεί Ευρωβουλευτής;

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;