Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝάξος: Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά της δικογραφίας του 20χρονου κατηγορούμενου

Νάξος: Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά της δικογραφίας του 20χρονου κατηγορούμενου

|

Με μέτρα ασφαλείας έγινε σήμερα (02/12) το πρωί η μεταφορά (από Σαντορίνη στη Νάξο) πειστηρίων και μέρους της δικογραφίας για τον 20χρονο κατηγορούμενο για τη στυγερή δολοφονία του 69χρονου ξενοδόχου (video)

Όπως όλα δείχνουν η αστυνομία κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να εξιχνιάσει το έγκλημα που έλαβε χώρα στη Σαντορίνη την περασμένη Πέμπτη (26/11) και Παρασκευή (27/11) και έχει συγκλονίσει τον πανελλήνιο κυρίως για την βαρβαρότητα της πράξης…  Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της δολοφονίας – ένας 20χρονος αλλοδαπός – περιέγραψε με ποιο τρόπο σκότωσε και έκαψε τη σορό του ξενοδόχου.  

Όμως η σημερινή ημέρα έφερε συναγερμό στη Νάξο.. Ο λόγος; Η είδηση ότι θα μεταφερθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου για τα περαιτέρω… Και όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα τόσο στο λιμάνι όσο και στο κτήριο του Πρωτοδικείου… Αλλά ο συναγερμός ήταν άκυρος. Κι αυτό γιατί όπως βλέπετε και στην σχετική φωτογραφία που μας έδωσε ο Γιώργος Δεουδές, σήμερα από τη Σαντορίνη έφτασαν μόνο πειστήρια και έγγραφα που έχουν σχέση με την δικογραφία και τίποτα περισσότερο…  Η μετακίνησή του σύμφωνα πάντα με πληροφορίες από την Αστυνομία, αναφέρουν ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες…..

naxospress-eikona_viber_2020-12-02_11-12-0.jpg

Πέταξε τα πειστήρια

Από εκεί και πέρα, ο καθ ομολογία δράστης και κατηγορούμενος σύμφωνα με το MEGA, υποστήριξε στην απολογία του ότι πήγε να ζητήσει από τον ξενοδόχο 200 ευρώ που του χρωστούσε ο επιχειρηματίας από πέρυσι το καλοκαίρι για εργασίες στο ξενοδοχείο.  «Δουλεύω στην Ελλάδα για το μεροκάματο. Έχω έρθει δύο φορές για να δουλέψω και στέλνω χρήματα στη μητέρα και τις τρεις αδερφές μου. Ο ξενοδόχος μου χρωστούσε 200 ευρώ. Πήγα την Πέμπτη το πρωί για να του ζητήσω τα χρήματα. Όμως δεν μου τα έδωσε. Πήρε ένα μπουκάλι ουίσκι και μου επιτέθηκε για να με χτυπήσει. Εγώ του έπιασα το χέρι και τον έσπρωξα και τότε έπεσε κάτω. Ήταν νεκρός»

Όπως διαβάζουμε στην σελίδα Protothema.gr “Ο Αλβανός, σέρνει μέσα τον 69χρονο και σε κατάσταση αμοκ τον χτυπάει με μπουνιές και στη συνέχεια με ένα στυλιάρι. Το αίμα πλημμυρίζει τον χώρο. Ο δράστης βρίσκει κάποιες σφουγγαρίστρες και επιχειρεί να καθαρίσει. Στη συνέχεια, σέρνει και πάλι τον 69χρονο, σε έναν χώρο στενό δίπλα στη ρεσεψιόν, βαθύ σαν μίνι τούνελ, τοποθετεί το πτώμα, το «λούζει» με βότκα, τοποθετεί χαρτιά για να δυναμώσει τη φωτιά και εξαφανίζεται. Το μικρό στενό δωμάτιο, έχει ελάχιστο οξυγόνο και λειτουργεί σαν φούρνος… Μάλιστα, πέταξε στην Καλντέρα τα πειστήρια, τα οποία έχουν εντοπίσει οι πυροσβέστες και προσπαθούν να τα ανασύρουν. Αξιοσημείωτο είναι  ότι το πτώμα βρισκόταν σε κατάσταση αυτανάφλεξης και καιγόταν αργά μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Είχαν προηγούμενα

Μιλώντας στο MEGA ο Ελευθέριος Γαβρίλης, δικηγόρος οικογένειας θύματος, χαρακτήρισε την πράξη του 20χρονου άγριο έγκλημα. «Στην έρευνα που έκανα εγώ πριν εξιχνιαστεί το έγκλημα, οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος μου είχαν εντοπίσει ότι αυτός είναι ο θύτης γιατί με αυτόν ερχόταν σε προστριβές τις τελευταίες μέρες».

Αναφορικά με τα ενοχοποιητικά στοιχεία, που ο δράστης πέταξε στην Καλντέρα, ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος είπε:  «Διάφορα μικροπράγματα που θα τον ενοχοποιούσαν αν τα έβρισκε η αστυνομία, τα πέταξε στην Καλντέρα», ενώ σημείωσε πως τα εγκαύματα στο σώμα του θύματος έχουν τέτοια έκταση που δεν είναι γνωστό αν φέρει τραύματα από αμβλύ αντικείμενο.

naxospress-eikona_viber_2020-12-02_11-00-5.jpg

Συλλήψεις στο παρελθόν

Να προσθέσουμε ότι ο 20χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Σαντορίνης σε σπίτι στη θέση Μεσσάρα όπου έμενε με άλλους δύο παράνομους συμπατριώτες του και μετά από εννέα ώρες σιωπής «έσπασε» και έδωσε όλο το ματωμένο σκηνικό του τρόμου στο ξενοδοχείο της Οίας. Μάλιστα, ο δράστης αμέσως μετά την πράξη του, πήγε σε σπίτι φίλου του, άλλαξε ρούχα, πέταξε τα ματωμένα στην Καλντέρα και πήγε για καφέ. Όμως αναγκάστηκε να επιστρέψει στον τόπο του εγκλήματος γιατί είχε ξεχάσει ένα κοντάκι και αφού το πήρε μαζί με το κινητό του θύματος και το πέταξε στη θάλασσα, έκανε βόλτες στο νησί και την επόμενη ημέρα πήγε για δουλειά!

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο δράστης έχει πιαστεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν να έχει μπει στην Ελλάδα παράνομα χωρίς χαρτιά από την Κακαβιά. Δύο φορές τον Οκτώβριο του 2017 και άλλη μια φορά πιάστηκε στη Σαντορίνη στις 27 Μαίου του 19. Και πάλι απελάθηκε αλλά δεν τον έβαλε κάτω. Τον Μάρτιο λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη καραντίνα για τον κορωνοϊό επέστρεψε.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμο να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες