Νάξος - Δ. Λιανός: "Οι κάτοικοι να μείνουν σπίτι, το χιόνι φτάνει και τους 70 πόντους"

Νάξος

Και η "πρώτη" ημέρα που η "Ελπίδα" πατάει το πόδι της στις Κυκλάδες έφτασε... Ετσι δεν μας έλεγαν; Ααα έχει ήδη τρεις μέρες έ; Η ουσία είναι ότι σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου έχουμε την κορύφωση του φαινομένου που μας έφερε χρόνια πίσω.. Είτε στο 1983 για τους νεώτερους, είτε στο 1929 για τους παλαιότερους... Σε μία δύσκολη δεκαετία όπου είχε έντονη απουσία βροχής - λέγεται ότι είχε και τρία χρόνια να βρέξει - αλλά και προς το τέλος, έναν σκληρό χειμώνα με έντονα καιρικά φαινόμενα.. 

Τρίτη ημέρα των άσχημων καιρικών συνθηκών - πρωτόγνωρων για τα νησιά μας - και η Νάξος ξύπνησε και πάλι στα λευκά. Με το χιόνι να ξεπερνάει τους 70 πόντους ακόμη και μέσα στα χωριά της ορεινής Νάξου... Αλλά και με προβλήματα. Οπως η διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τις 12 το βράδυ όπως μας ενημέρωσαν σε Κόρωνο και Σκαδό... Ανάλογη εικόνα είχαμε και στην Κωμιακή - Μέση και Απόλλωνα... 

Οπως τόνισαν με χαμόγελο "και πολύ άντεξε με τόση πίεση και κακοκαιρία το σύστημα" ... Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανέφερε ότι η ποσότητα του χιονιού είναι πρωτόγνωρη, κάτι που δημιουργεί πρόβλημα και στα μηχανήματα που δεν μπορούν να διαχειριστούν την ποσότητα.... Οτι όλη η Ορεινή Νάξος είναι αποκλεισμένη από τη Μονή και πάνω και συστήνει για μία ακόμη φορά στους κατοίκους να μην βγαίνουν ακόμη κι από το σπίτι τους γιατί το ύψος του χιονιού φτάνει ακόμη και τους 70 πόντους (!!!) 

Ανέφερε μιλώντας στον Aegean Voice 107.5 ότι υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Κωμιακή, Σκαδό και Κόρωνο με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να είναι έτοιμα να παρέμβουν μόλις ανοίξει ο δρόμος...  Δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι ενώ οι ζημιές είναι ελάχιστες με βάση τον όγκο του χιονιού... 

Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης από το Γαλανάδο και πάνω με βάση την σχετική ενημέρωση από την Αστυνομία και τη Δημοτική Αρχή και μόνο με αλυσίδες τα αυτοκίνητα μπορούν να μετακινηθούν προς τις συγκεκριμένες περιοχές. 

Παράλληλα, οκτώ μηχανήματα Περιφέρειας (5) και Δήμου (3) είναι έτοιμα για να συνεχίσουν και σήμερα το πρωί τη προσπάθεια για να ανοίξει ο δρόμος και κυρίως να υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις. Ομως, οφείλουμε κι εμείς να προσέχουμε ώστε να μην θέτουμε τους εαυτούς μας και τους οικείους μας σε δύσκολη θέση...  

Αποκλεισμός και Δημοτική Αρχή 

Και ο Δήμος προχώρησε σε ανακοίνωση...  Λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης κατά τις βραδινές ώρες και της ανεμοθύελλας, το οδικό δίκτυο της ορεινής Ναξου έχει αποκλειστεί. Μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας επιχειρούν για τον εκχιονισμό του κεντρικού οδικού δικτύου, προκείμενου να διασφαλισθεί η πρόσβαση για έκτακτη ανάγκη. Παρακαλούμε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ν. Αιγαίου, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το ορεινό Επαρχιακό και Δημοτικό Οδικό Δίκτυο.

 

Τα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης είναι στη διάθεση των δημοτών όλο το 24ωρο.

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 6930075879

Πυροσβεστική: 22850 32899

Αστυνομία: 22850 22100

Νοσοκομείο: 22853 60652

Λιμεναρχείο: 22850 22300

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News