Νάξος: "Διανυκτέρευση" για Rafnar 1100 Cabin Bulletproof

Τι κάνει ένα από τα .. .υπερόπλα του Λιμενικού Σώματος στη Νάξο; Προφανώς... διανυκτέρευση. Ποια άλλη εξήγηση μπορεί να δοθεί. Αναφερόμαστε στα υπερσύγχρονα φουσκωτά σκάφη RAFNAR 1100 Cabin Bulletproof, ένα εκ των δέκα που θα καλύψουν τις ανάγκες του λιμενικού σώματος και σήμερα, Κυριακή 12 Ιουλίου, λίγο μετά τις 11 το πρωί βρέθηκε στο λιμάνι της Νάξου..

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε κατεύθυνση προς τη Κω (εκεί που θα έχει ως έδρα) και κρίθηκε σκόπιμο από τους αρμόδιους φορείς όχι μόνο να κάνει στάση, αλλά και το σκάφος να βγει από το νερό όπως βλέπετε και σε φωτογραφία που μας έστειλε φίλος του naxospress.gr 

Τώρα γιατί βγήκε από το νερό; Εεεε όλα θα σας τα λέμε...

Τα εν λόγω σκάφη, είναι  πλήρως εξοπλισμένο με αλεξίσφαιρη προστασία, ηλεκτρονικά συστήματα τεχνολογίας και δίδυμο Merc450R. Στα 5BF με 50 κόμβους, 8 pax crew και 900 lt. καύσιμα με αξιοσημείωτη άνεση και ασφάλεια!

Αποτελούν δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), μετά από πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, μέσω της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού «Συν-Ένωσις», προς το Λιμενικό Σώμα για την ουσιαστική ενίσχυση των περιπολιών του, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο των θαλασσίων συνόρων της χώρας.

Τα νέα σκάφη είναι ισλανδικής σχεδίασης και έχουν ναυπηγηθεί στην Ελλάδα. Πρόκειται για ταχύπλοα ειδικών αποστολών που μπορούν να εξυπηρετήσουν ένα ευρύ φάσμα αναγκών της Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τα ταχύπλοα, συνολικής ισχύος 900 ίππων, θα αναπτύσσουν μέγιστη ταχύτητα 56 κόμβων.

Η σχεδίαση του σκάφους το καθιστά αυτο-ανατρεπόμενο, παντός καιρού και αβύθιστο. Τα πλωτά μέσα διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διασκευαστεί για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Και όπως λένε όλες οι πληροφορίες, τα πέντε πρώτα θα παραδοθούν το φετινό καλοκαίρι και τα άλλα πέντε έως τέλος του χρόνου..

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...