Νάξος: Δύο νέα πυροσβεστικά οχήματα στα χέρια του Κλιμακίου Νάξου

Ο προγραμματισμός καλά κρατεί ώστε να ενισχυθούν τα κλιμάκια και οι σταθμοί στα νησιά του Αιγαίου ενόψει της αντιπυρική περίοδος που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες... Και έτσι με δύο καινούρια πυροσβεστικά οχήματα ενισχύθηκε ο στόλος του Πυροσβεστικού κλιμακίου Νάξου. Το κλιμάκιο παρέλαβε χθες ένα υδροφόρο πυροσβεστικό (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού, ενώ νωρίτερα είχε παραλάβει ένα όχημα ελαφρού τύπου (4X4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα.  Τις επόμενες ημέρες, όπως επισήμανε ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου, Χρήστος Μπόπης, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης των οχημάτων, στο Χαλκί.

Η προμήθεια των οχημάτων έγινε για την ενίσχυση και αναβάθμιση του εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, αξιοποιώντας πόρους του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020», ύψους 2,9 εκατ. ευρώ, και αφορά στη συνολική προμήθεια 16 πυροσβεστικών οχημάτων και ειδικού εξοπλισμού πυρόσβεσης, που θα διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος στα νησιά.

Τι περιλαμβάνει το συγκεκριμένο πρόγραμμα;   Τέσσερα (4) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα ελαφρού τύπου (4X4) χωρητικότητας 500 λίτρων νερού με αυτόνομο πυροσβεστικό συγκρότημα για τα νησιά Άνδρο, Νάξο, Τήνο και Καρπάθο.

- Δύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 1000 λίτρων νερού για τα νησιά Σύρο και Ρόδο.

 - Πέντε (5) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 2500 λίτρων νερού για τα νησιά Άνδρο, Πάρο, Νάξο, Ρόδο και Κάρπαθο.

 - Ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 4000 λίτρων νερού για το νησί της Καρπάθου.

 - Δύο (2) υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα (4Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 5000 λίτρων νερού για τα νησιά Κάρπαθο και Σύρο.

 - Ένα (1) υδροφόρο πυροσβεστικό όχημα (6Χ4), εκτός δρόμου, χωρητικότητας 10000 λίτρων νερού και

 - Ένα (1) Αυτοκίνητο Επιβατηγό Τύπου Βαν για την Κάρπαθο.

 Τέλος περιλαμβάνεται ειδικός εξοπλισμός δασοπυρόσβεσης (Επινώτιοι πυροσβεστήρες, αντιπυρικές στολές προσέγγισης και ατομικές προσωπίδες) για τα νησιά της Σύρου, Ρόδου και Κω.