Νάξος: Επεσαν πέτρες στο δρόμο Χώρας - Εγγαρών, άμεση αντίδραση

Από τη μία πρέπει να είμαστε χαρούμενοι και από την άλλη να κοιτάζουμε με προσοχή γιατί υπάρχουν και συνέπειες. Αναφερόμαστε στην επόμενη ημέρα του …Φοίβου και όχι μόνο καθότι τα καιρικά φαινόμενα είναι συνεχόμενα όλο τον Ιανουάριο. Και για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια λέμε με χαμόγελο εδώ στη Νάξο ότι επιτέλους έβρεξε.

Και το αναφέρουμε αυτό γιατί όλο το 2018 έκλεισε με απολογισμό μόλις 235 χιλιοστά βροχόπτωσης (σ.σ. το 4ο χειρότερο ρεκόρ από το 1960) και ο Ιανουάριος φέτος αν και δεν έχει ακόμη κλείσει σε επίπεδο θαλάσσης μας έχει προσφέρει 148 χιλιοστά νερού. Όχι, κι άσχημα ε; Εάν μάλιστα σκεφτούμε ότι πέρυσι τον Ιανουάριο είχαμε κάτι λιγότερο από 70 χιλιοστά βροχόπτωσης είναι κατανοητό ότι η διαφορά είναι αισθητή.

Όμως, όπως αναφέρουμε χρειάζεται και προσοχή… Ο λόγος; Με τις συνεχείς βροχοπτώσεις έχουμε κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να πέφτουν μεγάλοι όγκοι πετρωμάτων στους δρόμους και δη τους κεντρικούς. Όπως σήμερα τα ξημερώματα, όταν οι περαστικοί οδηγοί του επαρχιακού δρόμου Χώρας Νάξου – Εγγαρών στο ύψος του γεφυριού (βλ Γκρεμνά Νερά) σχεδόν είδαν κλειστό το δρόμο.. Το ευχάριστο είναι ότι υπήρξε άμεση αντίδραση από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας (βλ Επαρχείο) όσο και του Δήμου (Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) με αποτέλεσμα λίγο μετά τις 10 το πρωί ο δρόμος να είναι καθαρός και χωρίς κανένα πρόβλημα για τους διερχόμενους οδηγούς..

Α και μία που μιλάμε για φυσικά φαινόμενα, να σημειώσουμε ότι χθες Σάββατο 26 Ιανουαρίου και η Απείρανθος και πάλι είχε τη τιμητική της…

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στην Απείρανθο Νάξου (108 χλμ/ώρα), στην Ίο (92 χλμ/ώρα), στην Αμοργό (82 χλμ/ώρα), στη Λίνδο (76 χλμ/ώρα) και στον Κόρωνο Νάξου (74 χλμ/ώρα).

# Ευχαριστούμε τον Κώστα Λάσκαρη για τις φωτογραφίες, όπως και τους αρμόδιους φορείς του Δήμου για την ενημέρωση