Νάξος: Επισκευάζουμε και καθιστούμε ασφαλές το λιμάνι

Λιμάνι της Νάξου

Πως το αναφέρουν οι πλοίαρχοι στην ετήσια έκθεσή τους; Αναφερόμενοι στο λιμάνι της Νάξου σημειώνουν « Τοποθέτηση προσκρουστήρων, εκβάθυνση στη νότια πλευρά του λιμένα θέση 3 και 4.  Η θέση Νο 3 δεν χρησιμοποιείται λόγω ζημιάς (καθίζηση) της προβλήτας και το βάθος στη Νο 4 κυμαίνεται από 4,5-5,1 μ. με αποτέλεσμα ολόκληρη η νότια πλευρά να παραμένει εκτός λειτουργίας για τα μεγαλύτερα πλοία και επισκευή της μοναδικής προβλήτας η οποία χρησιμοποιείται από τα μεγαλύτερα πλοία»

Και από τις αρχές Μαρτίου όπως σημειώσαμε πρόσφατα, ξεκίνησαν οι εργασίες. Το Λιμενικό Ταμείο στις 25 Ιανουαρίου πήρε την απόφαση για εργασίες – παρέμβαση – βελτίωση – των λιμενικών εγκαταστάσεων και δη του κεντρικού προβλήτα Νάξου… Κοινώς να γίνουν εργασίες για να αποκατασταθεί άμεσα η υποσκαφή και να μην κινδυνεύει με κατάρρευση το κρηπίδωμα του κεντρικού προβλήτα λιμένα Νάξου. Ελήφθη η απόφαση, βρέθηκε ανάδοχος και οι εργασίες ξεκίνησαν.

Και σήμερα έρχεται ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να μας ενημερώσει για την συγκεκριμένη κίνηση… Και τι μας λέει; Μετά από συντονισμένες ενέργειες, ξεκίνησαν οι εργασίες για την επισκευή και αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στο λιμάνι της Νάξου, με στόχο την άρση της επικινδυνότητας και την ασφαλή προσέγγιση όλων των πλοίων.

Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται η απομάκρυνση των κατεστραμμένων τεμαχίων των τεχνητών ογκολίθων και ο καθαρισμός του πυθμένα από τα σπασμένα τμήματα σκυροδεμάτων. Στις υποσκαφές που έχουν εντοπισθεί θα τοποθετηθούν σακκόλιθοι σκυροδέματος και ύφαλο σκυρόδεμα.

Το έργο αποτέλεσε βασική προτεραιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, όχι μόνο για την ασφαλή κίνηση των κατοίκων του νησιού, αλλά και ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα πρόσδεσης πλοίων σε όλες τις θέσεις του προβλήτα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News