Νάξος - Φιλώτι: "Εφυγε" ο Θέμος Λιανόπουλος

«Βαθύς και βουβός ο πόνος στην καρδιά όλων, η απώλεια αυτού του "γίγαντα ". Ενα "γιατί" και ένα "κρίμα" για τα κλειστά, παντοτινά, πια μάτια, του λαμπρού φιλωτίτη, του διακεκριμένου οικονομολόγου, του αθόρυβα σε πολλούς ευεργέτη και συμπαραστάτη, του γνήσιου, μετρημένου, ευφυούς , Θέμου Λιανόπουλου. Από μακριά, η επιβλητική παρουσία του με εκείνο το χαρακτηριστικό λεβέντικο, όλο αυτοπεποίθηση περπάτημα του, καθώς διάβαινε τη Γέφυρα, μαρτυρούσε πως τούτος ο πανύψηλος αριστοκράτης δεν ήταν "τυχαίος"»…..

Η αγαπητή Χάιδω Μουστάκη με γλαφυρό τρόπο αποχαιρετά τον Θέμο (του Μάνου) Λιανόπουλο, o οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από δύο ημέρες σε ηλικία 70 ετών… Όπως διαβάζουμε σε σελίδα του Φιλωτίου Νάξου «Έφυγε από τη ζωή ο Θέμος του Μάνου του Λιανόπουλου και του Κυριακακιού του Ντεμένεου (Θεμιστοκλής Εμμανουήλ Λιανόπουλος, 1951 - 2021). Αγαπητός, καταξιωμένος οικονομολόγος και λάτρης της οικογένειας και του χωριού μας. Καλό του ταξίδι και καλό Παράδεισο!»

Παράλληλα, έχουμε αναφορά και από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου σχετικά με τον Θέμο Λιανόπουλο και το ρόλο που είχε παίξει στην καθημερινότητα του Φιλωτίου «  Η χθεσινή ημέρα ήταν μία δύσκολη ημέρα για τον Σύλλογο Φιλωτιτών καθώς πληροφορηθήκαμε την πρόωρη απώλεια του αγαπημένου μας Θέμου Λιανόπουλου. Ο Θέμος υπήρξε σημαντικός σύμβουλος του Συλλόγου Φιλωτιτών, τον οποίο τίμησε έργω και πνεύμα. Ήταν πάντα δίπλα μας σε κάθε προσπάθειά μας αρωγός και σύμβουλος.

Υπήρξε διακεκριμένος οικονομολόγος της Ελλάδας. Ιδρυτικός μέτοχος μίας κορυφαίας εταιρείας ορκωτών ελεγκτών στη περιφέρεια της Νοτίου Ευρώπης. Δημιούργησε μία σπουδαία οικογένεια με την πετυχημένη παιδίατρο Ειρήνη Ρουσσάκη, με την οποία απέκτησε δύο υπέροχα παιδιά τον Μάνο και τον Γιώργο. Ήταν αυτοδημιούργητος, οραματιστής με ισχυρή προσωπικότητα και οξύ πνεύμα. Ποτέ όμως δεν ξέχασε τον γενέθλιο τόπο του το αγαπημένο του Φιλώτι και το νησί της Νάξου. Εκεί γύριζε πάντοτε για να ξεκουραστεί, να βγάλει το επαγγελματικό του κουστούμι και να ανασάνει, να γεμίσει τις μπαταρίες του. Εκεί στην γειτονιά του Αγίου Κωνσταντίνου αισθανόταν ότι ο χρόνος δεν είχε περάσει και ότι ήταν ακόμη παιδί.

Δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται και να βοηθά τους νέους Φιλωτίτες, επιστήμονες δίνοντάς τους δουλειά στην εταιρεία που διοικούσε. Παράλληλα προσπαθούσε να αναδείξει την πρωτογενή οικονομία του χωριού μας βοηθώντας τους κτηνοτρόφους του τόπου μας να τυποποιήσουν το προϊόν τους. Η μοίρα όμως στάθηκε σκληρή απέναντι στον Θέμο κόβοντας πρόωρα το νήμα της ζωής του στερώντας από το Φιλώτι έναν ευεργέτη του, έναν άξιο τέκνο που μας έκανε να αισθανόμαστε ξεχωριστοί. Ο Σύλλογος Φιλωτιτών αποχαιρετά αυτόν τον Άξιο συγχωριανό μας και εκφράζει προς την οικογένειά του ειλικρινή συλλυπητήρια και κουράγιο. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Θέμο»

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλληπητήρια στην οικογένεια του Θέμου Λιανόπουλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News