Νάξος: Φρεγάτα στο λιμάνι, ακύρωση επισκέψεων

«Μέγα της θαλάσσης Κράτος…»  Η έκφραση του Περικλή που έχει μείνει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου και αποτελεί σημείο αναφοράς για το Πολεμικό μας Ναυτικό.. Μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες θεωρούνται από τους καλύτερους στο χώρο της ναυτιλίας… Και η συγκεκριμένη έκφραση αναγράφεται στο έμβλημα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού…

 

Τι σχέση έχει αυτό με την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται από σήμερα το πρωί στο λιμάνι της Νάξου;  Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώθηκε ότι στα πλαίσια τις άσκησης «Καταιγίς 2019» σήμερα και αύριο, πλοία του Πολεμικού Ναυτικού έχουν καταπλεύσει σε μία ντουζίνα λιμάνια του Αιγαίου Πελάγους, με σκοπό να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, με τον τίτλο «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» και να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να τα επισκεφθεί..

Και εκτός της Νάξου, παρουσία έχουμε και σ’ αυτών των Αγαθονησίου, Αμοργού (Κυκλάδες), Αστυπάλαιας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κω, Λειψών, Μεγίστης, Νισύρου, Πάτμου, Ρόδου, Σητείας, Σύρου (Κυκλάδες),  Σύμης, Τήλου, Φούρνων και Χάλκης…

Κεντρικό νησί εκδηλώσεων, η Σύρος, όπου, το Σάββατο 08 και την Κυριακή 09 Ιουνίου 2019, θα πραγματοποιηθούν ιδιαίτερες εκδηλώσεις, παρουσία της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όσο για τη Νάξο; Με βάση το πρωτόκολλο σήμερα έπρεπε να γίνουν επισκέψεις στη φρεγάτα αλλά λόγω καιρικών συνθηκών και για λόγους  ασφαλείας, ακυρώθηκαν.

Σίγουρα πάντως αύριο στις 11 το πρωί θα γίνει η κατάθεση στεφάνου από τον κυβερνήτη του πολεμικού πλοίου στο μνημείο ηρώων της Νάξου… Και ενδεχομένως εάν ο καιρός είναι καλός να έχουμε και επισκέψεις μαθητών ή πολιτών στο πλοίο από τις 11 το πρωί έως απόπλου της φρεγάτας…

Οι εκδηλώσεις «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος» θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 με την επιθεώρηση του Στόλου εν πλω, από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Σαρωνικό Κόλπο.

Με την πραγματοποίηση των εν λόγω εκδηλώσεων, αναδεικνύονται και ενισχύονται οι άρρηκτοι δεσμοί των Ελλήνων με τη θάλασσα και το Πολεμικό Ναυτικό, που αποτελεί βασικό παράγοντα της Εθνικής μας ισχύος, θεματοφύλακα των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και προασπιστή της εδαφικής μας ακεραιότητας. Παράλληλα δε, προβάλλεται η πλούσια Ναυτική Παράδοση και η Ναυτική Ιστορία της Ελλάδας.