Νάξος - Γλινάδο: Ελάτε να γιορτάσουμε τον Αγιο μας

Οι δικοί μας άνθρωποι διάλεξαν, παληά, όλοι μαζί και τιμήσανε τον Άγιο Νικόδημο, χτίζοντας, με προσωπική εργασία, την Εκκλησιά μας. Τώρα, ενωνόμαστε ξανά, προσκαλώντας και κάθε φίλο του χωριού μας, για να Τον γιορτάσουμε, πάλι όλοι μαζί, στην Εκκλησιά μας, την Παρασκευή στον Εσπερινό και το Σάββατο στην Λειτουργία, που Αρχιερείς και επίσημοι , θα είναι παρόντες. 

Υπερήφανοι, για την συλλογική μας προσπάθεια, θα πάμε όλοι στην Εκκλησιά μας, χωρίς να λείψει κανένας μας, να δείξουμε την πίστη μας στον Άγιο Νικόδημο  και την αγάπη μας για το Γλυνάδο.

Παρασκευή, απόγευμα :  Αρχιερατικός Εσπερινός 8.00 μμ. Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου - Στη συνέχεια λιτανεία με την παρουσία της Φιλαρμονικής Πάντας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

Σάββατο, πρωί :  Αρχιερατική Λειτουργία 7.30 πμ.: Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφανίου 

Κυριακή πρωί: Αρχιερατική Λειτουργία 7.30 πμ.: Χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Παροναξίας κ Καλλινίκου 

Το κάλεσμα .... 

     Το 1819, δέκα χρόνια μετά την κοίμηση του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, τυπώθηκε, στην Βενετία, το πρώτο βιβλίο, με απεικόνισή του. Από τότε, 100άδες σοφοί μελετητές έχουν σχολιάσει το πλουσιότατο συγγραφικό του έργο και δεκάδες ονομαστοί αγιογράφοι, έχουν εμπνευστεί από την ασκητική μορφή του.

     Οι πατεράδες μας, σεμνοί αγρότες του Γλυνάδου, με μια ψυχή και μια πνοή, έχτισαν, με προσωπική τους εργασία μέσα σε τρία χρόνια, την Εκκλησιά μας στο όνομά του, που με ευλάβεια, αλλά και με καμάρι, κάθε Κυριακή λειτουργιόμαστε.  .  

        Την προσπάθεια να διαφυλαχθεί ζωντανή η θύμηση αυτού του μοναδικού, στο πανελλήνιο, γεγονότος, για το οποίο νοιώθουμε υπερήφανοι οι Γλυναδιώτες, διότι όλοι μαζί το ολοκληρώσαμε, ανάλαβε ο Πρόεδρος του Τοπικού μας Κοινοτικού Συμβουλίου, Ιωάννης Νικ. Σέργης.

         Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία πέρα από την στήριξη των αγροτικών προϊόντων, έχει στους σκοπούς της και την προαγωγή του συλλογικού πνεύματος, αναγνώρισε, με ικανοποίηση, τον υψηλό βαθμό συμμετοχικότητας, που αποδεδειγμένα επέδειξαν τα μέλη του τοπικού Συνεταιρισμού, στο χτίσιμο της Εκκλησιάς μας. Με εισήγηση του Προέδρου της Δημητρίου Γεωρ. Καπούνη, αποφάσισε να συμβάλει, ως αποκλειστικός χορηγός, στην παναξιακή προβολή του ομαδικού αυτού επιτεύγματος, που τιμά την αγιότητα του μεγάλου τέκνου της Νάξου, Νικοδήμου του Αγιορείτη και κοσμεί το Γλυνάδο και όλη τη Νάξο..

         Το χτίσιμο της Εκκλησιάς μας, που όλοι μαζί αποφασίσαμε και με προθυμία εκτελέσαμε, μέσα σε κλίμα αγάπης και ομόθυμης συμμετοχής, έχει αναγνωριστεί πανελλήνια και λάμπει σαν ένα φωτεινό παραδειγματικό αποτέλεσμα, πίστης και συλλογικής δημιουργικότητας.