Νάξος - Γρόττα: Η βροχή "τρώει" τα σωθικά της περιοχής

Πριν από μερικές ημέρες είδαμε οικίες στο Φυροστεφάνι της Σαντορίνης να είναι στον … αέρα γιατί πολύ απλά λόγω της συνεχής βροχόπτωσης το έδαφος στην Καλντέρα υποχώρησε…  Και τώρα όλοι τρέχουν και δεν φτάνουν ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα.

Όμως, η συνεχής βροχόπτωση δεν είναι μόνο στη Σαντορίνη. Παρατηρήθηκε στο σύνολο των Κυκλάδων. Με επιπτώσεις ανάλογες. Το είδαμε στα χωριά της Νάξου όπου άνοιξαν δρόμοι ή υποχώρησαν κυρίως παλιά σπίτια που είχαν εγκαταλειφτεί για διάφορους λόγους από τους ιδιοκτήτες τους…

Τώρα; Έχουμε μία εικόνα που …φοβίζει περισσότερο και έρχεται από τη Γρόττα της Νάξου. Μία περιοχή που βρίσκεται στο μάτι του Βορρά και τα τελευταία χρόνια υπάρχει έντονη οικιστική ανάπτυξη. Λογικό από τη στιγμή που λόγω θέσης χαρακτηρίζεται και ως …φιλέτο.

Με την έντονη βροχόπτωση είδαμε λοιπόν το έδαφος να … ανοίγει και ο δρόμος να χωρίζεται στη μέση. Αλλά και σε άλλα σημεία υπάρχουν σημάδια από την διάβρωση του εδάφους στη περιοχή.

Και αρκετοί αναρωτιούνται τι συμβαίνει… Η σήμανση από την δημοτική αρχή μπήκε, ώστε να γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχει επικινδυνότητα στη περιοχή αυτή και να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους.

Όμως, με την κλιματική αλλαγή πλέον να δημιουργεί δεύτερες και τρίτες σκέψεις, μήπως θα πρέπει να τεθεί επί τάπητος μία και καλή όλο το οικιστικό ζήτημα της Νάξου.

Και επιτέλους να μάθουμε να λειτουργούμε όπως οι Ευρωπαίοι όταν κατασκευάζεται ένας δρόμος… Τους έχετε δει ε; Έστω και μέσω του internet. Όταν προχωρούν σε επισκευές, όλα τα απαραίτητα συνεργεία συνεργάζονται μεταξύ τους και δίνουν λύσεις. Δεν έρχονται τη μία ημέρα οι άνθρωποι του ΟΤΕ, μετά από μέρες της ΔΕΗ ή για το νερό ή ότι άλλο. Όλοι μαζί εργάζονται και οι επιπτώσεις σε ένα δρόμο είναι οι μικρότερες δυνατές.

Η Γρόττα είναι μία νέα οικιστικά περιοχή. Τα παλαιότερα σπίτια δεν είναι μεγαλύτερα τα 30 ετών… Και είναι κρίμα να υπάρξει κίνδυνος γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει μέτρο και σχέδιο…