Νάξος: Χωρίς δρομολόγιο ΚΤΕΛ η Ορεινή Νάξος την Κυριακή

Διπλή επιστολή με ισάριθμα προβλήματα από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κορώνου κο Γιάννη Κωνσταντάκη με αποδέκτες τόσο τον Έπαρχο Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού κο Γιάννη Μαργαρίτη και τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Λιανό για θέματα που αφορούν δρομολόγηση λεωφορείων αλλά και την κατάσταση του οδικού δικτύου κυρίως προς τον Λυώνα, όπου με την πρώτη βροχή, η κατάσταση είναι οριακή…

Για τη δρομολόγηση λεωφορείων, ο κος Κωνσταντάκης τονίζει ότι το ΚΤΕΛ Νάξου από σήμερα κόβει την γραμμή προς την Ορεινή Νάξο (αυτό ισχύει προφανώς για όλες τις Κυριακές του χειμώνα) και όπως σημειώνει ο κος Κωνσταντάκης «με την κίνηση αυτή υποβιβάζονται τα ορεινά χωριά και οι κάτοικοί τους ως πολίτες Β! Κατηγορίας! Οι άδειες που έχουν οι συμπατριώτες μας ιδιοκτήτες λεωφορείων βγαίνουν πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δευτερεύοντος για την οικονομική τους ευημερία».

Και για το δρόμο του Λυώνα, ο κος Κωνσταντάκης αναφέρει «μου είπαν ότι κάθε φορά που κάνει έντονη βροχή παρουσιάζεται το ίδιο φαινόμενο! Αμέσως έσπευσα με εργαζόμενο του δήμου μας για να καθαρίσουμε τον δρόμο από κείμενες πέτρες και στην συνέχεια μετά από δεύτερη μπόρα διαπίστωσα ότι υπάρχει όντως μεγάλη επικινδυνότητα για την ζωή των πολιτών! Κατεβαίνουν όλα τα όμβρια ύδατα από τον δρόμο Της Παναγίας Της Αργοκοιλιώτισσας και καταλήγουν σε αυτό το σημείο». Και καταθέτει πρόταση όσον αφορά τη λύση του προβλήματος…

Ας δούμε αναλυτικά τις δύο επιστολές … 

Α' Επιστολή: Το ΚΤΕΛ Νάξου σταμάτησε το δρομολόγιο της Κυριακής από Κόρωνο και σε όλη την Βόρεια Νάξο!

Αξιότιμε κ. έπαρχε, σας θέτουμε υπόψη σας ότι το ΚΤΕΛ Νάξου σταμάτησε να εκτελεί το δρομολόγιο της Κυριακής: Από Κόρωνο προς Χώρα 7,30 π.μ. και από Χώρα προς Κόρωνο στις 13,30! Λάβετε υπόψη σας ότι με αυτή την κίνηση του ΚΤΕΛ Νάξου, όχι μόνο διακόπτεται η εξυπηρέτηση των πολιτών της Κορώνου και όλων των χωριών της Βόρεια Νάξου, αλλά αποκόπτεται και συγκοινωνιακά η Ορεινή Νάξος από το υπόλοιπο νησί! Και ταυτόχρονα υποβιβάζονται τα ορεινά χωριά και οι κάτοικοί τους ως πολίτες Β! Κατηγορίας!

Στον τομέα του εναπομείναντος τουρισμού προς τα χωριά μας, με αυτήν την ενέργεια του ΚΤΕΛ μπαίνει απαγορευτικό και προς αυτούς! Οι άδειες που έχουν οι συμπατριώτες μας ιδιοκτήτες λεωφορείων βγαίνουν πρωτίστως για την εξυπηρέτηση των πολιτών και δευτερεύοντος για την οικονομική τους ευημερία. Θα σας πουν και θα μας πουν ότι είναι Χειμώνας και δεν βγαίνουν οικονομικά, αλλά δεν πρέπει και να ξεχνούν ότι τους θερινούς μήνες οι πολίτες γίνονται όπως οι σαρδέλες για να χωρούν στα λεωφορεία… Κύριε έπαρχε, κ. δήμαρχε και κ. αντιδήμαρχε, για όλους τους παραπάνω λόγους, σας παρακαλούμε όπως επανορθώσετε την λανθάνουσα πολιτική του ΚΤΕΛ Νάξου. 

Β' Επιστολή: Μεγάλη επικινδυνότητα από όμβρια ύδατα στον δρόμο του Λυώνα ! 

Αξιότιμοι, κύριε δήμαρχε και κύριε αντιδήμαρχε, σας θέτω υπόψη σας ότι πριν δύο ημέρες στις 18/11/2019 και ώρα 10 π.μ., δέχτηκα τηλεφωνικές κλήσεις από οδηγούς αυτοκινήτων για το ότι στο δρόμο του Λυώνα εις θέση Μιαούλη κατεβαίνει ποτάμι με πέτρες ( λόγο βροχής) και δεν μπορούν να περάσουν τα αυτοκίνητα! Και μάλιστα μου είπαν ότι κάθε φορά που κάνει έντονη βροχή παρουσιάζεται το ίδιο φαινόμενο! Αμέσως έσπευσα με εργαζόμενο του δήμου μας για να καθαρίσουμε τον δρόμο από κείμενες πέτρες και στην συνέχεια μετά από δεύτερη μπόρα διαπίστωσα ότι υπάρχει όντως μεγάλη επικινδυνότητα για την ζωή των πολιτών! Κατεβαίνουν όλα τα όμβρια ύδατα από τον δρόμο Της Παναγίας Της Αργοκοιλιώτισσας και καταλήγουν σε αυτό το σημείο.  

Προτείνω: Μεγάλο οχετό και με υπερυψωμένο στηθαίο ώστε να αποκρούει τα ύδατα που πέφτουν στην άσφαλτο. Κύριε δήμαρχε, για να μην θρηνήσουμε ( μη γένοιτο) ανθρώπινες ζωές, σας παρακαλώ βάλτε το στα επείγοντα θέματα.