Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝάξος: Η Εστίαση λέει "αντίο" και "ευχαριστώ" στον Διοικητή του ΑΤ κ...

Νάξος: Η Εστίαση λέει “αντίο” και “ευχαριστώ” στον Διοικητή του ΑΤ κ Τσιμπογιάννη

|

Μετά από 18 χρόνια στην κορυφή του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου, ο Νίκος Τσιμπογιάννης ελέω προαγωγής φεύγει για την Αθήνα – Στη θέση του έρχεται ο Νίκος Καραμάνης – Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία»

Αλήθεια πως περνάει ο καιρός… Είκοσι τρία χρόνια στη Νάξο… Ήρθε με μαύρα μαλλιά και αποχώρησε σήμερα με γκρίζα. Και από αυτά, τα 18 διετέλεσε Διευθυντής του Αστυνομικού Τμήματος Νάξου. Όσοι τον γνώριζαν, μιλάνε για άνθρωπο διπλωμάτη και της πρόληψης. Άνθρωπο που προτιμούσε να λύσει τα όποια προβλήματα σχεδόν πριν … γεννηθούν. Και έβαλε το χεράκι του ώστε η Νάξος να μείνει έξω από αρκετές περιπέτειες που βίωσαν άλλοι νησιωτικοί προορισμοί και συνέβαλε με τον τρόπο του ώστε η Νάξος να θεωρείται οικογενειακός προορισμός. Και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι υπήρχε ησυχία…. Τώρα; Ο Νίκος Τσιμπογιάννης παίρνει το δρόμο για την Αθήνα λόγω προαγωγής (ΠΔ της 2ης Νοεμβρίου 2018) σε Αστυνομικό Διευθυντή (άρα μετάθεση στην Αθήνα) και στη θέση του, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες αναλαμβάνει ή κάθεται στην καρέκλα του Διευθυντή ο Αστυνομικός Νίκος Καραμάνης…

Ενδιαφέρουσα πάντως η ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες από το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» και φέρει την υπογραφή του προέδρου κου Μαγγιώρου και γραμματέα κου Καρεγλά. Και όπως σημειώνεται « ‘Έχοντας πλήρη γνώση εκατοντάδων περιστατικών που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να πούμε ότι ο κύριος Τσιμπογιάννης χειρίστηκε κάθε περίπτωση με επιτυχία προλαμβάνοντας ή αποτρέποντας ή διακόπτοντας ή καταστέλλοντας δυσάρεστες συνέπειες βάζοντας το κλάδο και την κοινωνία μας σε δυσάρεστες περιπέτειες. Είναι αναπόσπαστο και απαραίτητο στοιχείο της κοινωνίας η Αστυνομική διοίκηση». Και καταλήγει «Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και θεωρούμε ότι πραγματικά είναι τυχεροί αυτοί θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες του στη συνέχεια. Μοναδικό αντίδοτο στην απουσία του θα είναι η εσαεί σχέση του με την Νάξο λόγω της οικογενείας του έχει τις ρίζες της εδώ». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Σωματείου:

        Το Σωματείο Μαζικής Εστίασης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων «Φιλοξενία» πληροφορήθηκε σήμερα  ότι ο  Διοικητής του Α.Τ Νάξου κ. Νικόλαος Τσιμπογιάννης προήχθη με το βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή και έτσι μοιραία και αναγκαστικά μετατίθεται σε υπηρεσία Αστυνομικής Διεύθυνσης των Αθηνών.

      Η επί 23 χρόνια παρουσία του στην υπηρεσία της Αστυνομίας της Νάξου αλλά κυρίως η επί 18 συναπτά έτη παρουσία του ως διοικητής ταυτίζεται χρονικά με την πορεία του Σωματείου μας και οφείλουμε να αναφερθούμε σ’ αυτήν ως ανυπέρβλητη υποχρέωση.

      ‘Έχοντας πλήρη γνώση εκατοντάδων περιστατικών που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια πρέπει να πούμε ότι ο κύριος Τσιμπογιάννης χειρίστηκε κάθε περίπτωση με επιτυχία προλαμβάνοντας ή αποτρέποντας ή διακόπτοντας ή καταστέλλοντας δυσάρεστες συνέπειες βάζοντας το κλάδο και την κοινωνία μας σε δυσάρεστες περιπέτειες. Είναι αναπόσπαστο και απαραίτητο στοιχείο της κοινωνίας η Αστυνομική διοίκηση.

      Διαθέτοντας αρετές όπως :δικαιοσύνη , υπευθυνότητα, τιμιότητα, ανιδιοτέλεια, θάρρος, ενήργησε θετικά σε κάθε περίπτωση. Ήταν αρχή του να σέβεται την αξία του ανθρώπου και να μεριμνά για την προστασία των δικαιωμάτων του ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου.

    Ενήργησε  πάντοτε με σκοπό την εξασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας, την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και τη διαφύλαξη των νομίμων συμφερόντων των πολιτών.

   Ήμασταν θεατές κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων του, πως λειτουργούσε με βάση τις αρχές της νομιμότητας, της αναλογικότητας, της επιείκειας, της χρηστής διοίκησης, της ίσης μεταχείρισης και του σεβασμού της διαφορετικότητας των ατόμων. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν ότι κατάφερε να σταθεί με επιτυχία τόσα χρόνια σ’ αυτήν τη θέση.

    Είναι κάποιες φορές που χαίρεσαι επειδή κάποιος προάγεται και ανεβαίνει –καταξιώνεται επαγγελματικά στην ιεραρχία επειδή το αξίζει όμως δεν μπορείς να μην λυπάσαι αφού πλέον δεν θα είναι κοντά σου όπως πριν.

    Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του και θεωρούμε ότι πραγματικά είναι τυχεροί αυτοί θα λαμβάνουν τις υπηρεσίες του στη συνέχεια. Μοναδικό αντίδοτο στην απουσία του θα είναι η εσαεί σχέση του με την Νάξο λόγω της οικογενείας του έχει τις ρίζες της εδώ. 

Καλή επιτυχία και στη συνέχεια κύριε Διοικητά Νίκο Τσιμπογιάννη”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στην Νάξο ενόψει ευρωεκλογών, με ομιλήτρια την Χριστίνα Σκαλούμπακα

Πάρος: Ξεκινούν σε μερικές εβδομάδες τα γυρίσματα της τηλεοπτικής σειράς “Malice”

Δεύτερη βρετανική σειρά έρχεται στη Πάρο... Που και πότε θα γίνουν τα γυρίσματα

Κυκλάδες: Η αλυσίδα Aria Hotels έρχεται στην Ερμούπολη Σύρου

Επεκτείνονται στις Κυκλάδες τα Aria Hotels με νέο ξενοδοχείο στη Σύρο

Eurobank: Παρουσιάζει κατάστημα “νέας γενιάς” στη Πάρο, περιοδεία στελεχών σε Νάξο, Μύκονο και Σύρο

H Eurobank εγκαινιάζει ένα ακόμη κατάστημα νέας γενιάς (Future Branch) σχεδιασμένο στη βάση της φιλοσοφίας Phygital, στη Νάουσα της Πάρου

Ολυμπιακή Φλόγα: Ερχεται (19/04) στη Νάξο, απαγόρευση στάθμευσης στη χερσαία ζώνη

Μέσω ανακοίνωσης του Λιμεναρχείου Νάξου έχουμε την πρώτη εικόνα για την έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στη Νάξο - Απαγορεύσεις

Σύρος – Γ. Λεονταρίτης: “Προτάσεις για την απόδοση τιμής στον Δημήτριο Βικέλα”

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σχετικά με την ουσιαστική απόδοση φόρου τιμής στον Δημήτριο Βικέλα.

Β. Αιγαίο – Χίος: Με εντυπωσιακή μανούβρα το “αντίο” του Blue Star Delos (video)

Αυτό ήταν το τελευταίο ταξίδι του Blue Star Delos στην άγονη γραμμή του βορειανατολικού Αιγαίου - έρχεται Κυκλάδες (video)

Πάρος: Τι συμβαίνει σε προστατευόμενο υγρότοπο, στη περιοχή Ελος Μώλου;

Συνήγορος του Πολίτη: Παράνομες δραστηριότητες σε προστατευόμενο υγρότοπο στην Πάρο

ΜΜΕ: Την Τρίτη 16 Απριλίου η απεργία των δημοσιογράφων

Απεργία των Δημοσιογράφων αύριο Τρίτη 16 Απριλίου - Γιατί απεργούν

Τι δουλειά έχει στη Σαουδική Αραβία ο Μητσοτάκης;

Συνοδεία του CEO της ΔΕΗ, Γιώργου Στάσση

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Νάξος – Ομάδα Πολιτικής Προστασίας: Κυκλοφόρησε ένα …διαφορετικό ημερολόγιο

Η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Νάξου κυκλοφόρησε ένα ημερολόγιο (2024) με έμφαση στην ορθή διαχείριση του νερού

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί