Νάξος: ιταλός κολυμβητής βρέθηκε στη Πλάκα μετά από μία ώρα αγωνίας

Χαμόγελα για το ζευγάρι των Ιταλών χθες το μεσημέρι καθότι η μίνι περιπέτεια που βιώσαν είχε αίσιο τέλος και με τη συνεργασία του ιδιωτικού με τον κρατικό …φορέα… Τι εννοούμε; Πολύ απλά λίγο πριν τις 1 το μεσημέρι χθες Τετάρτη, έγινε ενημέρωση στο τηλεφωνικό κέντρο του Λιμεναρχείου Νάξου (σ.σ. στην άλλη άκρη της γραμμής ιδιοκτήτης επιχείρησης μαζικής εστίασης της περιοχής στη Πλάκα) ότι είναι αγνοούμενος κολυμβητής στη περιοχή της Πλάκα.

Άμεσα ενεργοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες από το Λιμενικό Σώμα Νάξου τόσο από ξηράς (με υπηρεσιακό όχημα) όσο και από θαλάσσης (με το περιπολικό σκάφος) και μετά από περίπου μισή ώρα τα χαμόγελα έδωσαν θέση στην αγωνία που είχε σχηματιστεί στο πρόσωπο της ιταλίδας που αναζητούσε το σύντροφό της… και όπως πληροφορηθήκαμε, ο 37χρονος ιταλός είχε αρχίσει να κολυμπάει προς το Γλαρονήσι απέναντι από τη παραλία. Χάθηκε μετά από λίγο από το βλέμμα της συντρόφου του, η οποία αναζήτησε βοήθεια. Γρήγορα κινήθηκε ιδιοκτήτης επιχείρησης θαλάσσιων σπορ που έτρεξε σε βοήθεια και όταν ήρθε και το ταχύπλοο του Λιμενικού Σώματος όλα είχαν …τελειώσει… Ο ιταλός λουόμενος μεταφέρθηκε στην αγκαλιά της συντρόφου και τέλος καλά, όλα καλά που λένε και στις ελληνικές ταινίες…

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο Τύπου…  

«Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου για αγνοούμενο κολυμβητή στην θαλάσσια περιοχή “ΠΛΑΚΑ”.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν έρευνες από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., υπηρεσιακό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς και το ταχύπλοο σκάφος “ΚΥΜΑ” Τ.Ν. 133, το οποίο και εντόπισε τελικώς τον αγνοούμενο, καλά στην υγεία του, μεταφέροντάς τον στη στεριά».