Νάξος: Κλειστό το 1ο Δημοτικό σχολείο αύριο (14/02) στη Νάξο

Για τα προβλήματα του ιστορικού 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου τα είχαμε πει πριν από μερικές ημέρες... Οταν είχαμε ανακοίνωση από το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, είχε γίνει και έκτακτη συνεδρίαση και το θέμα ήταν οι κτηριακές "ανάγκες του σχολείου μας οι οποίες είναι τεράστιες και πολλές από αυτές χρήζουν ΑΜΕΣΗΣ επέμβασης. Το σχολείο μας όπως όλοι γνωρίζετε βρίσκεται σε μία τοποθεσία που το καθιστά ευάλωτο στις κακές καιρικές συνθήκες.
Μαρτυρίες μαθητών και δασκάλων μας μιλάνε για τις αίθουσες προκάτ που πλυμμυρίζουν όταν βρέχει,το ηλεκτρικό ρεύμα κόβεται στις εξωτερικές αίθουσες λόγω βραχυκυκλώματος,οι τουαλέτες χρειάζονται ανακαίνιση,πρέπει να συντηρηθούν κουφώματα και ένα σωρό ακόμα αιτήματα-παρατηρήσεις,δώθηκαν γραπτώς στους αρμόδιους για το σχολείο μας".

Και σήμερα, με την "Χιόνη" να έχει ορέξεις, πολύ βροχή και απαγορευτικό απόπλου, ο Δήμος Νάξου μετά το σχετικό αίτημα γονέων και εκπαιδευτικών προχώρησε σε ανακοίνωση αναστολής λειτουργίας του σχολείου για αύριο Πέμπτη 14/02 λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Τι αναφέρει στην ανακοίνωση με θέμα " Αναστολή λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών"

"Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της πρόγνωσης ισχυρών βόρειων ανέμων και κατόπιν αιτήματος της Διεύθυνσης του σχολείου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναστέλλει τη λειτουργία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νάξου την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, για την προστασία και ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών. Η άρση της λειτουργίας του σχολείου κρίνεται επιτακτική λόγω της θέσης του εν λόγω σχολείου."