Νάξος: Λήξη ...συναγερμού, μπορούμε να πιούμε νερό από τις εξωτερικές βρύσες

Ηταν η 30η Οκτωβρίου όταν ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενημέρωσε τους δημότες ότι υπάρχει πρόβλημα με το νερό που πίνουμε στις εξωτερικές βρύσες... Και το πρόβλημα είχε προκληθεί από τον σεισμό που είχε γίνει στην Σάμο μερικές ώρες νωρίτερα και είχε αγγίξει τα 6.7 R... Η σχετική ανακοίνωση ήταν "Εξαιτίας της σεισμικής δόνησης, το νερό του εξωτερικού δικτύου (εξωτερικές βρύσες) παρουσιάζει έντονη θολότητα. Παρακαλούνται οι δημότες να μην καταναλώνουν το νερό μέχρι νεότερης ανακοίνωσης του Δήμου".

Οι άνθρωποι του Δήμου προσεκτικά προσπάθησαν να δώσουν την ιδανική λύση μέσα από συνεχόμενες αναλύσεις στα ενδεδειγμένα εργαστήρια... Η αλήθεια όμως είναι ότι καθυστέρησαν, όσον αφορά την ενημέρωση για την εξέλιξη των εργασιών και η ...νεότερη ενημέρωση δεν έρχονταν. Αποτέλεσμα; αρκετοί δημότες να συνεχίσουν την κατανάλωση σαν να μην συμβαίνει τίποτα, ενώ οι ερωτήσεις που γίνονταν, δεν έβρισκαν απάντηση...

Και σήμερα, τρεις εβδομάδες αργότερα, ο Δήμος ενημερώνει ότι το πρόβλημα λύθηκε... Αναλυτικά η ανακοίνωση "  Σας ενημερώνουμε ότι το νερό του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης, το οποίο είχε κριθεί ακατάλληλο μετά τη σεισμική δόνηση της 30ης Οκτωβρίου, είναι πλέον κατάλληλο προς ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου και των αναλύσεων που πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμο μας.Κατόπιν τούτου, οι δημότες μπορούν πλέον να καταναλώνουν και να χρησιμοποιούν το νερό των εξωτερικών βρυσών".

Οπότε από σήμερα ελεύθερα...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News