Νάξος: Με την αρωγή της Αστυνομίας ξεκίνησαν οι εργασίες μεταφοράς νερού στην Αγιασό

Και αίφνης σήμερα το πρωί οι εργασίες για την σύνδεση του  δικτύου ύδρευσης και μεταφοράς με τη νέα γεώτρηση περιοχής Δαμαριώνα ξεκίνησαν εκ νέου…. Και θα λέγαμε ότι από τη πλευρά του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σημειώθηκε κίνηση ματ. Η φημολογία που ανέφερε ότι υπήρχε αίτημα προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και βέβαια την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου αποδείχτηκε αληθινή.

Και χθες το βράδυ είχαμε τη πρώτη εμφάνιση ισχυρών μονάδων αστυνομίας ενώ σήμερα το μεσημέρι είχαμε και τη δεύτερη δόση, αυτή τη φορά με κλούβα των ΜΑΤ… Και με το καλημέρα της Παρασκευής 19 Αυγούστου, οι δρόμοι έκλεισαν προς την Αγιασό, πιάνοντας στον ύπνο του παραγωγούς και κατοίκους της περιοχής.

Και ενώ μπορεί ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης να δήλωσε το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ότι το … πρόβλημα λύθηκε καθότι υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με ανθρώπους που προΐστανται της αντίδρασης και το αργότερο σε δέκα ημέρες όλα θα έχουν τελειώσει, όμως η αλήθεια είναι διαφορετική. Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να τραβήξουν στα άκρα την υπόθεση «μεταφορά νερού από τον Αι Λια στου Μετροπόλου», το βράδυ θα υπήρξε συγκέντρωση για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις και αρκετοί είναι αυτοί που αναφέρουν ότι θα έχουμε δυναμικές κινητοποιήσεις και μάλιστα μεταφέροντας την .. αντίδραση σε άλλο σημείο. Σε ποιο; Θα μάθουμε αύριο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Επίσης, πάντως να αναφέρουμε ότι υπήρξε ανακοίνωση από την Περιφερειακή Αστυνομία Νοτίου Αιγαίου σχετικά με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζονται ήδη από σήμερα 19 Οκτωβρίου και έως τις 3 Οκτωβρίου Νάξο λόγω εκτέλεσης εργασιών σε τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Ποιες είναι αυτές; Δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων κατά τις ώρες 06.00’ έως 19.00’ καθημερινά για όλο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα ως εξής:

# Στο τμήμα της επαρχιακής οδού Χώρας – Αγιασού, από τη διασταύρωση της με την επαρχιακή οδό Χώρας – Απειράνθου έως τη διασταύρωση της με την αγροτική οδό που οδηγεί στο Δαμαριώνα (μήκος 1.000 μ.).

# Επί της αγροτικής οδού που οδηγεί στο Δαμαριώνα έως τη δημοτική γεώτρηση που θα καταλήξουν οι εκτελούμενες εργασίες (μήκος 1.000 μ.).

Και «Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, την ασφαλή μετακίνηση, την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων και πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση και τις υποδείξεις των ρυθμιστών της κυκλοφορίας, επιλέγοντας εναλλακτικές διαδρομές. Εξαιρούνταν τα οχήματα έκτακτης ανάγκης».