Νάξος: Μηχανικός από τη Πάρο επιτέθηκε σε συνάδελφό του της Πολεοδομίας Νάξου

Μήπως είναι σύμπτωση; Μπααα… Στην Σαντορίνη το σκηνικό που σημειώθηκε ήταν τελείως διαφορετικό. Εκεί ανέλαβαν μπράβοι να τιμωρήσουν τον …κακό πολεοδόμο και μάλιστα όπως διαβάσαμε τον έβαλαν να πει 100 φορές ότι δεν θα ξαναενοχλήσει τον σεμνό και ταπεινό, κυρίως δε νομοταγή επιχειρηματία. Εδώ; Που εδώ θα πείτε… Σωστά. Ναι, στη Νάξο. Όπου όπως πληροφορηθήκαμε σήμερα, είχαμε ένα παρόμοιο περιστατικό με θύμα υπάλληλο της Διεύθυνσης Υπηρεσιών Δόμησης της Πολεοδομίας Νάξου, θύτη όμως όχι κάποιον μπράβο αλλά έναν ιδιώτη μηχανικό από τη Πάρο.  Και βέβαια είχαμε χειροδικία. Το μόνο κοινό σημείο των δύο περιστατικών στα νησιά των Κυκλάδων.

Απορία όμως μας προκαλεί το γεγονός ότι η ανακοίνωση από το Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έγινε σήμερα, ενώ το περιστατικό όπως πληροφορηθήκαμε έχει γίνει αρκετές εβδομάδες νωρίτερα…

Όπως κι εάν έχει, με βάση την σχετική ανακοίνωση, ο ιδιώτης μηχανικός της Πάρου όταν κλήθηκε από την Πρόεδρο της Επιτροπής και Αρχιτέκτονα Μηχανικό Ειρήνη Μαργαρίτου για διευκρινήσεις που ζητούσε η Επιτροπή Ελέγχου Αυθαιρέτων κατασκευών, θεώρησε σωστό να έρθει πολύ …κοντά με την Πρόεδρο της Επιτροπής. Τόσο κοντά που σχεδόν ενώθηκαν με τα …δεσμά της τσάντας που κρατούσε ο εν λόγω μηχανικός.

Οι ψυχραιμότεροι παρενέβησαν, το επεισόδιο άλλωστε έγινε στη διάρκεια της συνεδρίασης από την Επιτροπή που αναφέραμε νωρίτερα και πλέον το λόγο έχει η Εισαγγελέας από τη στιγμή που η υπάλληλος έχει προβεί σε άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του μηχανικού. Και ο Σύλλογος εκτός από την καταδίκη του περιστατικού  καλεί τη δημοτική αρχή να καλύψει τη δαπάνη για την άσκηση της ποινικής δίωξης και να παρέχει στην υπάλληλο την απαιτούμενη νομική υποστήριξη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα 24 Ιουλίου και υπογράφουν ο πρόεδρος Ευάγγελος Κατερίνης και η γραμματέας Αικατερίνη Πρωτονοταρίου:

«Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων καταδικάζει το πρόσφατο συμβάν σωματικής επίθεσης που δέχτηκε η συνάδελφος Μαργαρίτη Ειρήνη, Αρχιτέκτονας Μηχανικός στη Δ/νση Υπηρεσιών Δόμησης (Πολεοδομία), από ιδιώτη Μηχανικό της Πάρου. Το περιστατικό συνέβη εν ώρα Υπηρεσίας, υπό την παρουσία λοιπών εργαζομένων και πολιτών, την ώρα συνεδρίασης της επιτροπής ελέγχου αυθαιρέτων κατασκευών, κατά την οποία η υπάλληλος, ως Πρόεδρός της, ασκώντας τα καθήκοντά της, εξέταζε υπόθεσή του και τον ενημέρωνε για τις διορθώσεις που η επιτροπή ζητούσε.

Οποιοδήποτε περιστατικό βίας που απειλεί τη σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων στο χώρο εργασίας τους είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι είμαστε στο πλευρό της συναδέλφου και την στηρίζουμε, ενώ ταυτόχρονα κρίνουμε απαραίτητο προς αποτροπή τέτοιων περιστατικών και στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του αισθήματος προστασίας των εργαζομένων, η ίδια η Υπηρεσία να προβαίνει σε μηνυτήρια αναφορά.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να καλύψει τη δαπάνη για την άσκηση της ποινικής δίωξης στην οποία έχει ήδη προβεί η υπάλληλος εναντίον του εν λόγω Μηχανικού και να της παρέχει την απαιτούμενη νομική υποστήριξη από τον υπό πρόσληψη Νομικό Σύμβουλο του Δήμου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News