Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΝάξος: Μπήκαν οι υπογραφές για την αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου

Νάξος: Μπήκαν οι υπογραφές για την αναβάθμιση του επαρχιακού δικτύου

|

Μπήκαν οι υπογραφές από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Γιώργο Χατζημάρκο για την ανάθεση της εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση – Συντήρηση οδικού δικτύου της Νάξου» – Σε ποιο ποσό θα κυμανθεί το έργο και ποιους δρόμους περιλαμβάνει αλλά τι παρεμβάσεις θα γίνουν σε πεδινή και ορεινή Νάξο 

Οι υπογραφές μπήκαν. Ο ανάδοχος αναλαμβάνει δράση και αναμένεται να δούμε αρκετές αλλαγές στο επαρχιακό δίκτυο της Νάξου… Και είναι μία ακόμη παρέμβαση που γίνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων… Τι εννοούμε; Πολύ απλά υπογράφθηκε σήμερα από τον από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο η ανάθεση της εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση – Συντήρηση οδικού δικτύου της Νάξου». Με το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 630.000,00 ευρώ (το έργο θα κοστίσει στα 370.000 ευρώ με βάση το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την ανάθεση έργου), θα επιχειρηθεί παρέμβαση στα πλέον επικίνδυνα τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού, για τη βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τη μελέτη,  αφορά τμήματα του οδικού δικτύου:

Μελάνων – Κινιδάρου: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κατάντι από οπλισμένο σκυρόδερμα μήκους 10 μ. και ύψους 3,50 μ. και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κατάντι από λιθοδομή, μήκους 22 μ. και μέσου ύψους 2,0 μ.

Μονής – Σταυρού Κεραμωτής: Διάστρωση ασφαλτοτάπητα σε τρία σημεία.

Σταυρού  Κεραμωτής – Κεραμωτή: Διάστρωση ασφαλτοτάπητα σε τέσσερα σημεία, αποκατάσταση τοιχίου αντιστήριξης κατάντι από λιθοδομή, μήκους 10 μ. μέσου ύψους 2,0 μ. και αποκατάσταση τοιχίου αντιστήριξης κατάντι από λιθοδομή, σε μήκος 16 μ. και μέσου ύψους 3,50 μ.

Σταυρού Κεραμωτής – Κορώνου – Σκαδού: Κατασκευή δύο τοιχίων αντιστήριξης κατάντι λιθοδομής, μήκους 15 μ. και 20 μ. και μέσου ύψους 3,50 μ. και διάστρωση ασφαλτοτάπητα.

Σκαδού – Κορωνίδας: Κατασκευή τοιχίου από λιθοδομή ανάντι, για την αντιστήριξη του πρανούς του δρόμου, μήκους 70 μ. και μέσου ύψους 2,00 μ.

Ελιγμού – Απόλλωνα: Κατασκευή τοιχίου από λιθοδομή ανάντι, για την αντιστήριξη του πρανούς του δρόμου και αγροικίας, μήκους 30 μ. και μέσου ύψους 3,0 μ. και διάστρωση ασφαλτοτάπητα σε δύο σημεία.

Μελάνων-  Εγγαρών: Διάστρωση ασφαλτοτάπητα σε δύο σημεία και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κατάντι από λιθοδομή, μήκους 30 μ. και μέσου ύψους 2,0 μ.

Χώρας – Χαλκείου: Καθαίρεση και κατασκευή νέας πλάκας υφιστάμενου πλακοσκεπούς οχετού, το οποίο μέσω νέου φρεατίου υδροσυλλογής όμβριων, θα παροχετεύει τα όμβρια σε παρακείμενο κανάλι, κατασκευή σχαρωτού τεχνικού, το οποίο μέσω φρεατίου υδροσυλλογής και αγωγού θα παροχετεύει τα όμβρια του κάθετου δρόμου στο νέο φρεάτιο του πλακοσκεπούς οχετού, διάνοιξη τάφρου, η οποία θα επενδυθεί με σκυρόδεμα, επέκταση υφιστάμενου πλακοσκεπούς οχετού ανάντι  κατά ένα μέτρο, με βάθρα κατασκευασμένα από λιθοδομή και πλάκα από οπλισμένο σκυρόδεμα, κάλυψη ανοικτού καναλιού λόγω επικινδυνότητας, ενίσχυση του τόξου και των βάθρων της πέτρινης θολωτής γέφυρας Άη Σώστη, με την εφαρμογή τριμερούς ενέματος και διάστρωση ασφαλτοτάπητα στη γέφυρα Χαλκείου.

Χαλκείου – Μονής: Αποκατάσταση της επιφάνειας του σκυροδέρματος της πλάκας του πλακοσκεπούς γεφυριού σε τρία σημεία, βαφή των σιδηρών κιγκλιδωμάτων ασφαλείας ανάντι και κατάντι της γέφυρας  και διάστρωση ασφαλτοτάπητα σε δύο σημεία.

Χώρας – Γλινάδο – Βίβλου: Συμπλήρωση δύο τοιχίων αντιστήριξης από λιθοδομή ανάντι και κατάντι του πλακοσκεπούς γεφυριού μήκους 6 μ. και 12 μ. και μέσου ύψους 4 μ., κατασκευή σχαρωτού τεχνικού, το οποίο μέσω φρεατίων υδροσυλλογής και αγωγού θα παροχετεύει τα όμβρια σε παρακείμενο ρέμα και κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κατάντι από λιθοδομή, μήκους 10 μ. και μέσου ύψους 2,0 μ.

Βίβλου – Μικρής Βίγλας: Διάστρωση ασφαλτοτάπητα σε δύο σημεία.

Φιλοτίου – Απεράθου: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κατάντι από λιθοδομή, μήκους 20 μ. και μέσου ύψους 2,0 μ. και αποκατάσταση τοιχίου αντιστήριξης κατάντι από λιθοδομή, σε τρία σημεία, συνολικού μήκους 15 μ. και μέσου ύψους 2,0 μ.

Χώρας – Ποταμιάς – Χαλκείου: Διάστρωση ασφαλτοτάπητα σε πέντε σημεία.

Σημείωση: Στα τμήματα που θα κατασκευασθούν νέοι ασφαλτοτάπητες θα πραγματοποιηθεί διαγράμμιση μίας συνεχόμενης λευκής λωρίδας πλάτους 12 εκ. στον άξονα της οδού. Όπου το πλάτος του δρόμου είναι μικρό θα κατασκευασθούν δύο συνεχείς μονές οριογραμμές πλάτους 12εκ. στα άκρα της οδού.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες