Νάξος: Νέα παράταση (έως 05/05) στην αμφιδρόμηση της παραλιακής οδού

Νάξος

Δεν το περιμένατε; Μία ακόμη παράταση (η τέταρτη νομίζω)...  Θεωρητικά θα ολοκληρώνονταν χθες, αλλά όπως βλέπουμε θα κρατήσει... 

Η αμφιδρόμηση της παραλιακής οδού, της χερσαίας ζώνης (όπως μας αρέσει να την λέμε) της Νάξου θα συνεχιστεί... Μέχρι τουλάχιστον την Πέμπτη 5 Μαϊου Αυτό αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Βέβαια να σημειώσουμε ότι αρκετά είναι τα αυτοκίνητα που κινούνται στη περιοχή της Γρόττας, αλλά ο δρόμος - όπως βλέπετε καθημερινά - δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός λόγω του μη ολοκληρωμένου οδοστρώματος. Παράλληλα, συνεχίζονται και τα έργα στο ποτάμι στο χώρο του Δημοτικού Πάρκινγκ (μετά την αναστήλωση του τοιχίου) για τη κατασκευή πεζοδρομίου.

Αυτό που μας ενοχλεί είναι το γεγονός ότι ο δρόμος προς τη Γρόττα στην έξοδο του λιμανίου είναι κάκιστος και επικίνδυνος για πεζούς αλλά και οχήματα..  

Οφείλουμε πάντως να αποδώσουμε τα εύσημα στα στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου, όπου με την αρωγή και της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας κάνουν πολύ καλή δουλειά και έως τώρα όλα κυλούν ομαλά όσον αφορά την κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο και την Παπαβασιλείου. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν αυτό το καθεστώς να αποκτήσει μόνιμη ισχύ... 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 

" Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου «Αντικατάσταση παλαιού δικτύου ύδρευσης από δεξαμενή Αγ. Χρυσοστόμου έως Φαρμακείο Δελλαρόκα και αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα του οδοστρώματος», είναι αναγκαία η παράταση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και η αμφιδρόμηση της παραλιακής οδού στη Χώρα Νάξου έως και την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022.

Η κυκλοφορία των οχημάτων ως ίσχυε (μονοδρόμηση της παραλιακής οδού και της οδού Κοντολέοντος) θα επανέλθει εφόσον έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες και με νέα ανακοίνωση.".

Και για να μην ξεχνιώμαστε... 

Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν από την Πέμπτη 10 Μαρτίου είναι οι εξής:
# - Αμφιδρόμηση της παραλιακής οδού (για την είσοδο και έξοδο των οχημάτων στο λιμάνι) με ταυτόχρονα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων
# - Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της οδού Παπαβασιλείου
# -  Αμφιδρόμηση της Οδού Κοντολέοντος από το σημείο των εργασιών (από το Super Market «SYNKA»-πρώην Βιδάλη έως το κατάστημα χαρτικών Κάρλοβιτς)
# -  Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης επί της οδού Κοντολέοντος

Παρακαλούμε για την ενημέρωση, την κατανόηση και τη συνδρομή όλων, για την ομαλή ολοκλήρωση των εργασιών και την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News