Νάξος: Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Σύλλογο Φίλων Ιερού Προσκυνήματος "Παναγιά η Αργοκοιλιώτισσα"

Νέο διοικητικό Συμβούλιο απέκτησε ο Σύλλογος Φίλων Παν/κου Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία η Αργοκοιλιώτισσα». Το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο προσκύνημα στη Νάξο είναι λογικό ότι έχει ανάγκη από ένα ισχυρό Διοικητικό Συμβούλιο ώστε να μπορούν να γίνονται πραγματικότητα και οι λόγοι για τους οποίους συστάθηκε ο Σύλλογος. Όπως πληροφορούμαστε μετά τις Αρχαιρεσίες που έγιναν τον προηγούμενο μήνα, και την συγκρότηση σε Σώμα, πρόεδρος εκλέχτηκε ο Ιωάννης Κουφόπουλος του Δημητρίου και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Σιδερής του Γεωργίου…

Στις άλλες θέσεις του ΔΣ συναντάμε τους: Δημήτρης Μανωλάς του Δημητρίου ως Γενικός Γραμματέας, Ιωάννης Ξενάκης του Ανδρέα (ως Ειδικός Γραμματέας), ο Δημήτρης Παπαδημητρίου του Γεωργίου ως Ταμίας, ο Δημήτριος Ψαρρός του Ιωάννη ως Εφορος και ως μέλη είναι οι Κυριακή Μαγγιώρου του Βασιλείου, Ιωάννης Φακίνος του Γεωργίου και Νικόλαος Σιδερής του Δημήτριου.

Στην ελεγκτική Επιτροπή είχαμε ως πρόεδρο την Μαρία Ζαφείρη του Σοφοκλή και μέλη του Πέτρο Παυλόπουλο και Ματθαίο Μαγκανάρη.

Σκοπός

Οφείλουμε δε να αναφέρουμε τον σκοπό της λειτουργίας του συλλόγου που δεν είναι άλλος από τη διάδοση της Ιστορίας της Αργοκολιώτισσας (εύρεσης εικόνων κλπ)… Η οικονομική υποστήριξη της ανέγερσης του Νέου Ιερού Ναού και των λοιπών προβλεπόμενων κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανναξιακού Ιερού Προσκυνήματος.

Η προσπάθεια συνεχούς βελτιωσεως των συνθηκών πρόσβασης, επισκέψεων και λειτουργίας των εγκαταστάσεων του ΠΙ Προσκυνήματος ως και η καλύτερη υποδοχή, παραμονή και εξυπηρέτηση των προσκυνητών.

Η επιδίωξη με κάθε προσπάθεια της εξύψωσης και ανάδειξης του Παν/κου Ι. Προσκυνήματος σε Παγκόσμιο Κέντρο της Ορθοδοξίας και οι σκοποί αυτοί θα επιτυγχάνονται μέσα στα πλαίσια των εθνικών χριστιανικών και κοινωνικών ιδεωδών και των Νόμων διά: διενεργείας Εράνων, διαλέξεων, Πολιτιστικών και θρησκευτικών εκδηλώσεων, Χοροεσπερίδων εκδρομών στο Αργοκοίλι ή αλλού, λαχειοφόρων αγορών εκτυπώσεων και κυκλοφορίας περιοδικών, ημερολογίων,, εντύπων και γενικά με κάθε νόμιμο μέσο και τρόπο που μπορεί να συμβάλλει στην επιτυχία των σκοπών του Συλλόγου.

Προσκλητήριο

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος κος Κουφόπουλος και ο γενικός γραμματέας κος Μανωλάς «με την ευκαιρία αυτή απευθύνουμε προσκλητήριο προς όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς που τιμούν, ευλαβούνται και δοξολογούν την Αργοκολιώτισσα Παναγία μας να συστρατευτούν δίπλα μας και να πλαισιώσουν το σύλλογο μας»

Και καταλήγει «με αυτόν τον τρόπο, μαζί, Κλήρος, με μπροστάρη τον ρέκτη Ιεράρχη μας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Καλλίνικο και όλους όσους στηρίζουμε ηθικά και κυρίως οικονομικά, από το αστείρευτο ταμείο της αγάπης, το Π.Ι.Π της Αργοκοιλιώτισσσας Παναγίας, θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το νέο Περικαλλή Ιερό Ναό, εκπληρώνοντας έτσι το ακοίμητο χρέος, του τάματος των προγόνων μας»…  

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News