Νάξος: Νεύρα και καταγγελία επίθεσης σε κρητικό ψαρά από ντόπιους

Αψιμαχία σημειώθηκε χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Νάξου και δη στη μικρή σκάλα όπου εμπλέκονται οι ψαράδες; Οι ιστοσελίδες της Κρήτης μιλούν για επίθεση που δέχτηκε χανιώτης καπετάνιος αλιευτικού χθες το βράδυ της Κυριακής (20/08) και μάλιστα με αιχμηρό αντικείμενο και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού. Και όπως σημειώνεται, η ιστοσελίδα Parakritika.gr επικοινώνησε με τον αδερφό του, ο οποίος ανέφερε πως η ενημέρωση που είχε είναι ότι τρεις ντόπιοι ψαράδες χτύπησαν τον Χανιώτη καπετάνιο στο λιμάνι της Νάξου. Τα χτυπήματα που δέχθηκε είναι στην πίσω μεριά του κεφαλιού και βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Ευτυχώς, η αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε δείχνει καθαρή, ενώ και ο ίδιος έχει επαφή με το περιβάλλον».

Αυτή είναι η μία πλευρά… Τι αναφέρουν οι πληροφορίες από τους αυτόπτες που βρέθηκαν στο λιμάνι της Νάξου; Ότι ο συγκεκριμένος ψαράς έρχεται αρκετά συχνά στη περιοχή και ψαρεύει… Και ξέρετε όταν μειώνονται τα αποθέματα (σ.σ. κάτι που είναι κοινά αποδεκτό) τότε έχουμε και περισσότερα νεύρα… Υπήρξε διάλογος μέσω ασυρμάτου ανάμεσα στον Κρητικό ψαρά και τους ντόπιους, και είχαμε ανταλλαγή γαλλικών. Και το κακό έγινε  όταν το αλιευτικό βρέθηκε στο λιμάνι. Εκεί ένας εκ των ντόπιων ψαράδων (σ.σ. είχε έρθει νωρίτερα στη μικρή προβλήτα) πήγε να ζητήσει το λόγο για τα ...γαλλικά και όπως σημειώνεται από μάρτυτες δέχτηκε επίθεση… Λεκτική ή σωματική; Επίθεση δέχτηκε. Και σε θέση άμυνας απλά έσπρωξε τον ψαρά. Ο οποίος έπεσε κάτω. Και ενδεχομένως να έχασε τις τις αισθήσεις του λόγω του ότι χτύπησε στο κεφάλι στο ψαράδικο. 

Από εκεί και πέρα; Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο Κρητικός ψαράς είναι καλά στην υγεία του και οι εξετάσεις από την αξονική ήταν καθαρές και δεν υπάρχει αιμάτωμα. Από την πλευρά του το Λιμεναρχείο ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε έως νωρίς το πρωί κάποια καταγγελία ή μήνυση. οπότε είναι σε αναμονή και διέψευσε ότι έχει γίνει κάποια προσαγωγή…

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα parakritika.gr οι συγγενείς του άτυχου ψαρά έρχονται από τα Χανιά και ο αδελφός του θύματος τόνισε ότι «Το μόνο που μου είπε είναι ότι έπεσε αναίσθητος και το επόμενο που θυμόταν ήταν ότι ξύπνησε στο νοσοκομείο»