Νάξος - Νικοδήμεια 2022: Ξεκίνημα από την Αγία Κυριακή

Νάξος - Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας

Την Πέμπτη 7 Ιουλίου  το πρωί, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Νάξου (Μετόχιον της Ιεράς Μονής Φανερωμένης), έλαβε χώρα η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΑ 2022», που διοργανώνει η Ιερά μας Μητρόπολη, προς τιμήν του πολιούχου του νησιού, Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους και προέστη της Θείας Λειτουργίας, πλαισιουμενος από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Φανερωμένης και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Χρυσόστομο Σταυράκη, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνο Κύλη, τους Εφημερίους της πόλεως Πρωτοπρ. Νικόλαο Ρώτα, Πρωτοπρ. Νεκτάριο Αλεξόπουλο, Πρεσβ. Νικόλαο Κασμά και τους Διακόνους Ευστάθιο Βασιλάκη και Νεκτάριο Σκουλάτο.

Προ του «Δι’ ευχών» ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε ευχές προς όλους, κήρυξε την έναρξη των «ΝΙΚΟΔΗΜΕΙΩΝ 2022» και κάλεσε τους πιστούς να συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εορταστικές, λατρευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Δείτε στο τέλος του άρθρου το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων και αυριο Δευτέρα 11 Ιουλίου Θεία Λειτουργία στην Παναγία της Μυρτιδιώτισσας στην είσοδο του λιμανιού της Νάξου 

Κείμενο - Φωτογραφίες: Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News