Νάξος - ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ: Ψήφισμα για την απώλεια του Δημήτρη Περιστεράκη

Η απώλεια του Δημήτρη Περιστεράκη, μίας εκ των πλέον ολοκληρωμένων προσωπικότητων της Ναξιακής κοινωνίας, όπως ήταν λογικό ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά και της Δημοτικής Αρχής που άμεσα προχώρησε σε σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ (σ.σ. ο Δημήτρης Περιστεράκης ήταν ένας εκ των κορυφαίων αθλητών στην ιστορία της Νάξου) και έκδοση ψηφίσματος όπου ανάμεσα στα άλλα αποφάσισε την σύσσωμη παρουσία των μελών του Συμβουλίου στην Εξόδιος Ακολουθία του εκλιπόντος και την τήρηση ενός λεπτού σιγή σε όλους αθλητικούς χώρους το διήμερο 2 - 3 Νοεμβρίου ... 

Ας δούμε τι αναφέρει αναλυτικά το σχετικό ψήφισμα που φέρει την υπογραφή του Προέδρου κου Βαγγέλη Κατσαρά και των μελών του... 

"Εκτάκτως συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. κατόπιν  της απώλειας του αθλητή Δημήτρη Περιστεράκη. Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου (σ.σ. Ευάγγελος Κατσαράς) εισήγαγε το θέμα στη συνεδρίαση και ανέφερε τα εξής:

Μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του μεγάλου Νάξιου αθλητή Δημήτρη Περιστεράκη εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη και θλίψη για το θάνατο του.

Ο Δημήτρης Περιστεράκης διακρίθηκε στον κλασικό αθλητισμό, αποτελώντας τον βασικό ακοντιστή της ΑΕΚ για 15 χρόνια, από το 1953 έως το 1968. Το 1953 ήταν 2ος Πανελληνιονίκης στον Ακοντισμό ενώ μέχρι το 1959 έμπαινε πάντοτε στην εξάδα των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων. Στο ενεργητικό του είχε αρκετές συμμετοχές σε διεθνείς αγώνες, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στη Γιουγκοσλαβία, στη Γερμανία, στη Φιλανδία, στη Νορβηγία, στη Σοβ. Ένωση και στην Τσεχοσλοβακία. Διετέλεσε για πολλά χρόνια κριτής του ΣΕΓΑΣ, συμμετέχοντας με αυτήν την ιδιότητα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις του στίβου ως τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Σε ένδειξη αναγνώρισης των διακρίσεών του, το κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο ονομάστηκε το 2009 προς τιμή του «Δημήτριος Περιστεράκης». Επίσης είχε ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική. Έργα του κοσμούν το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στη συνέχεια το Δ.Σ. του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:

  1. Να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος.
  2. Να παραστεί ο Πρόεδρος και μέλη του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στους αγώνες που θα γίνουν στις 2 και 3 Νοεμβρίου στο κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο που φέρει το όνομα του.
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στο τοπικό τύπο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News