Νάξος: Ο Δήμος ζητάει ορθή διαχείριση του νερού

Με το υδρολογικό έτος να είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας είναι λογικό να υπάρχει επαγρύπνιση όσον αφορά την χρήση του νερού από τους πολίτες – δημότες στη Νάξο. Το συζητάμε αρκετά, από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θεωρούν ότι δεν τίθεται θέμα να μείνει το νησί χωρίς νερό, όμως για να έχεις … πρέπει και να προσέχεις. Κι έτσι σήμερα, Τρίτη 17 Ιουλίου, είχαμε ανακοίνωση εκ μέρους του Δήμου ανακοίνωση σχετικά με τη διαχείριση ενώ τονίζεται ότι υπάρχουν και βαριά πρόστιμα για όσους προχωρούν σε παραβάσεις… Τονίζεται επίσης ότι θα έχουμε εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση και την εφαρμογή του Κανονισμού Υδρευσης…

Αναλυτικά η ανακοίνωση τονίζει:

«Μια την ορθολογική διαχείριση των αποθεμάτων ύδατος, παρακαλούμε τους δημότες και επισκέπτες για τη χρηστή κατανάλωση του δημόσιου αυτού αγαθού.

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση και εφαρμογή του Κανονισμού Ύδρευσης. Σύμφωνα με το άρθρο 23 του Κανονισμού, η άσκοπη και αλόγιστη χρήση νερού, θεωρείται παράβαση και τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο ύψους 200 ευρώ και σε περίπτωση υποτροπής, 400 ευρώ..

Η συμμετοχή όλων στην προσπάθεια ορθολογικής χρήσης του νερού είναι απαραίτητη. Η εξοικονόμησή του είναι υποχρέωση όλων μας».

# Να σημειώσουμε εμείς ότι στις αρχές Ιουνίου με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επιδοτήθηκε με 200.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων εργασιών όσον αφορά την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. Και τις επόμενες ημέρες όπως έχουμε την πληροφόρηση θα ξεκινήσουν οι εργασίες…