Νάξος: Οι δικηγόροι λένε "αντίο" στον συνάδελφό και πρώην πρόεδρο του Συλλόγου, Κυριάκο Κοντοπίδη

"... Υπήρξε ο τρίτος στη σειρά Πρόεδρος  του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, μετά τους αείμνηστους Προέδρους, Γεώργιο Βασιλείου  Κοντοπίδη (αδελφό του εκλιπόντα) και Δημήτριο Ασημάκη Ασημακόπουλο  και υπηρέτησε το θεσμό για  δέκα τέσσερα (14)  συνεχή έτη (1996-2010), με αφοσίωση και ετοιμότητα ,  επιδιώκοντας  με τη συμπόρευση και των μελών όλων των Διοικήσεων του, τη στήριξη, την ομαλή και εύρυθμη αποδοτική λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου...."

Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα στο ψήφισμα που εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Νάξου, στη μνήμη του Κυριάκου Κοντοπίδη, ο οποίος έφυγε πριν από μερικές ημέρες από τη ζωή... Και όπως ανακοινώθηκε από το σύλλογο, τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, θα μείνει κλειστό το Γραφείο του Συλλόγου σε ένδειξη τιμής και μνήμης.. 

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει:

"Η Πρόεδρος, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  και τα Μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του συνταξιούχου Δικηγόρου, και τέως  Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, Κυριάκου Βασιλείου Κοντοπίδη, υποβάλλουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του και  συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος τους.

Ο εκλιπών  άσκησε μάχιμη και συνεχή ενεργό Δικηγορία, αρχικά ως Δικηγόρος στο Πρωτοδικείο Αθηνών όπου και διορίστηκε και στη συνέχεια λόγω μεταθέσεώς του, στις περιφέρειες των Πρωτοδικείων Σύρου και Νάξου, με έδρα την πόλη της Νάξου,  έως  και τη συνταξιοδότησή του.

Υπήρξε ο τρίτος στη σειρά Πρόεδρος  του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, μετά τους αείμνηστους Προέδρους, Γεώργιο Βασιλείου  Κοντοπίδη (αδελφό του εκλιπόντα) και Δημήτριο Ασημάκη Ασημακόπουλο  και υπηρέτησε το θεσμό για  δέκα τέσσερα (14)  συνεχή έτη (1996-2010), με αφοσίωση και ετοιμότητα ,  επιδιώκοντας  με τη συμπόρευση και των μελών όλων των Διοικήσεων του, τη στήριξη, την ομαλή και εύρυθμη αποδοτική λειτουργία του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου.

Διετέλεσε επίσης και Πρόεδρος του Λογαριασμού Ενίσχυσης και Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Νάξου (Λ.Ε.Α.Δ.Ν), συμβάλλοντας με καθοριστικό τρόπο στην εδραίωσή του.

Με σεβασμό και τιμή στην άσβεστη μνήμη του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, στην έκτακτη συνεδρίασή του την 3/7/2020, μετά την αιφνιδιαστική είδηση του θανάτου του, αποφασίζει:

Nα παραμείνει το Γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου στη Νάξο,  κλειστό την 6/7/2020.

Nα εκφράσει στη σύζυγο και στους οικείους του, τα ειλικρινή συλλυπητήρια των Μελών του και να  

Να προσφέρει στην αιωνία  μνήμη του ένα χρηματικό ποσό   για κοινωφελή σκοπό.

NAΞΟΣ  3 .7. 2020

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μαρία Μάρκου

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ: Ιωάννης Δέτσης, Ιωάννης Πρωτονοτάριος, Αντωνία Βασιλάκη, Μιχαήλ - Θαλλέλαιος Μαρούλης

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News