Νάξος: Οι εκπαιδευτικοί στους δρόμους (15/01) και στάση εργασίας

Οι εκπαιδευτικοί για μία ακόμη φορά ετοιμάζονται να φωνάξουν παρών. Αλλωστε είναι από τους πρώτους που θίγονται.  Όπως, άλλωστε και σε όλα τα μνημόνια έως τώρα. Και με το Πολυνομοσχέδιο να έρχεται και τη Δευτέρα 15/01 να οδεύει προς τη ψήφισή του, οι εκπαιδευτικοί παίρνουν μέρος στις στάσεις εργασίας που έχει ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ. Και από τον αγώνα δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε Νάξο, Αμοργό και Μικρές Κυκλάδες… Και το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη συμμετοχή με παρουσία όλων των μελών (και μη) στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Πλατεία Μανδηλαρά, τη Δευτέρα στις 11:30, καθότι όπως σημειώνεται μέσω του πολυνομοσχεδίου καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

Τι αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων στην ανακοίνωσή του;

«Τη  Δευτέρα 15 Ιανουαρίου ψηφίζεται από τη Βουλή, το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, μέσα από τα οποία:

# περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία

# θεσμοθετούνται πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω

# επανεξετάζονται τα ανθυγιεινά επαγγέλματα στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000

Ειδικά για το χώρο της εκπαίδευσης,

# καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση, μέσα από το οποίο στοχεύεται η μείωση των προσλήψεων εκπαιδευτικών (επιτήρηση σχολικών γευμάτων) και η υποχρεωτική εφαρμογή της αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικών μονάδων (προγραμματισμός και αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου)

και δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

Αγωνιζόμαστε για να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης. Συμμετέχουμε στις στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ (12:00 μέχρι λήξη ωραρίου) και η ΔΟΕ (επιπλέον 4ωρη διευκολυντική), που καλύπτουν ουσιαστικά όλο το εργασιακό ωράριο της Δευτέρας".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News