Νάξος - ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Οχι άλλες καθυστερήσεις στη κατασκευή του Φράγματος Τσικαλαριού

Φράγμα Τσικαλαριού...  Ενα έργο στη Νάξο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως και το γεφύρι της Αρτας στη νησιωτική του εκδοχή... Και πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Νάξου με επίσκεψή των μελών του στο εργοτάξιο εκφράζει την ανησυχία του για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης των εργασιών του φράγματος Τσικαλαριού.

Τι αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε; Το φράγμα είναι ένα έργο καίριας και ζωτικής σημασίας, απαραίτητο για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τόπου μας, την ευημερία των κατοίκων και για την αξιοποίηση αλλά και την προστασία των φυσικών του πόρων.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες της Νάξου ότι το τόσο σημαντικό αυτό έργο ξεκίνησε τελικά μόνο έπειτα από ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το 2017 με προϋπολογισμό μελέτης πάνω από 10 εκ. ευρώ και με προβλεπόμενη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση των εργασιών τα 3 έτη.

Σήμερα δυστυχώς το έργο έχει τελματώσει και θεωρείται απίθανο το να είναι έτοιμο στο άμεσο μέλλον. Από ότι φαίνεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεν δίνει πλέον σημασία στο έργο του φράγματος Τσικαλαριού, ένα έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η κατασκευή του οποίου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι επηρεάζεται από τις τρέχουσες υγειονομικές συνθήκες.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και τις αρμόδιες διευθύνσεις να δώσουν την απαραίτητη προσοχή στο έργο και σε συνεργασία με την εγκατεστημένη εργοληπτική εταιρεία να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση επιτάχυνση των εργασιών ούτως ώστε να καλυφθούν οι απαράδεκτες καθυστερήσεις.

Τέλος, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι πρέπει αφενός άμεσα να σχεδιαστεί και να μελετηθεί το δίκτυο διανομής του συλλεγόμενου ύδατος το οποίο θα είναι περίπου 2.5 εκ. κυβικά μέτρα και αφετέρου
να υπάρξει πρόνοια για την τεχνική αναβάθμιση και ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού του Τσικαλαριού ο οποίος βρίσκεται εντός της λεκάνης απορροής του φράγματος. 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News