Νάξος - Πλατεία Πρωτοδικείου: Συγκέντρωση κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων (Photo)

συγκέντρωση

Οπως είναι γνωστό εδώ από την περασμένη Πέμπτη, η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό που αφορά σε υγειονομικούς σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, γηροκομεία και άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, πέρασε από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ .

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν τη σχετική τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σε μία συνεδρίαση όπου ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης είχε καλέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν την τροπολογία σε μια χρονική περίοδο που ο εμβολιασμός αποτελεί το βασικό «όχημα» για την επιστροφή στην κανονικότητα. 

Επόμενο βήμα είναι οι εκπαιδευτικοί ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης κος Αδωνις Γεωργιάδης μιλάει συχνά τις τελευταίες ώρες για δράσεις που αφορούν τους ανεμβολιάστους που όμως η Κυβέρνηση επίσημα δεν σχολιάζει.. 

Η αντίδραση; Τόσο την περασμένη Τετάρτη όσο και σήμερα είχαμε συγκεντρώσεις ανθρώπων που δεν πιστεύουν όχι μόνο στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού αλλά και στο ίδιο το εμβόλιο.. Και θεωρούν ότι καταστρέφει τον ανθρώπινο οργανισμό καθότι τον μετατρέπει σε πεδίο πειραμάτων. 

Και στη Νάξο είχαμε δύο συγκεντρώσεις... Μία την περασμένη Τετάρτη στην πλατεία του πρώην Δημαρχείου και μία σήμερα στη πλατεία Πρωτοδικείου. και στις δύο είχαμε αρκετό κόσμο που έδωσε το παρών με συνθήματα, ελληνικές σημαίες αλλά και αυτές που παραπέμπουν στην Εκκλησία. Μάλιστα, την Τετάρτη ακούσαμε και το "Υπερμάχω"... 

Οπως κι εάν έχει η αντίδραση στη Νάξο είναι άξια αναφοράς καθότι όπως βλέπουμε αφορά μεγάλο μέρος της τοπικής μας κοινωνία και οφείλουμε να τους ακούσουμε.. 

Το video είναι από την συγκέντρωση της Τετάρτης και οι φωτογραφίες από την σημερινή δράση ... 

 

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, παραμένουν ανεμβολίαστοι πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε δομές υγείας. Από τη μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, είχε αναφέρει ότι οι εκπαιδευτικοί είναι οι επόμενοι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News