Νάξος: Πρωινή (25/02) διακοπή υδροδότησης στο Σαγκρί

διακοπή πόσιμου νερού

Για δεύτερη ημέρα έχουμε διακοπή υδροδότησης στο Σαγκρί της Νάξου. Πάλι πρωί... Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου από τις 9 το πρωί... Και η αιτία; Αναβάθμιση και η τεχνολογία αναλαμβάνει δράση. Εγκατάσταση «συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού για την εξασφάλιση της επάρκειας και ποιότητας του πόσιμου ύδατος και μείωσης των διαρροών" Δράση που αναμένεται να γίνει στο σύνολο του νησιού...

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρει:

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου εγκατάστασης «συστήματος τηλεμετρίας και τηλεχειρισμού για την εξασφάλιση της επάρκειας και ποιότητας του πόσιμου ύδατος και μείωσης των διαρροών», που ξεκίνησε από τα όρια της Κοινότητας Σαγκρίου, είναι απαραίτητη η διακοπή της υδροδότησης στο Σαγκρί και την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί.

Μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού θα γίνει η απεικόνιση σε πραγματικό χρόνο της τρέχουσας κατάστασης του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και θα εξασφαλίζεται η επάρκεια και ποιότητα ύδατος,  αφού θα μπορούν να εντοπίζονται άμεσα οι υπερχειλίσεις και διαρροές νερού και κατά συνέπεια να επιδιορθώνονται το ταχύτερο δυνατό. Επιπλέον, στόχος είναι και η προστασία μέσω του ελέγχου ποιότητας της υγείας του τελικού καταναλωτή.

Το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση ηλεκτρονικού υλικού σε 36 τοπικούς σταθμούς, σε δεξαμενές και αντλιοστάσια στις Κοινότητες της Νάξου και τη σύνδεσή τους με έναν Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου, απ΄ όπου θα ελέγχεται η λειτουργία του δικτύου 24 ώρες το 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News