Νάξος: Προσάραξη σκάφους στην Αγία Αννα

Αγία Αννα - Νάξος

Μίνι περιπέτεια για επιβάτες ιστιοφόρου με σημαία Δανίας στην ευρύτερη περιοχή της Νάξου. Προσάραξε στα αβαθή κοντά στην Αγία Άννα, υπήρξε παρέμβαση από στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου, ο κυβερνήτης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για εξετάσεις ενώ το ιστιοφόρο έχει απαγορευτικό απόπλου μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς… Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Κυβερνήτης ενημέρωσε τα μέλη του Λιμενικού Σώματος Νάξου ότι ο δεύτερος επιβαίνοντας είχε βγει στη στεριά με βοηθητική λέμβο…

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο αναφέρει:  

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νάξου, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους “SWEET KISS” σημαίας Δανίας, σε αβαθή, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Άννας δυτικά ν. Νάξου.

Άμεσα, στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου, μετέβησαν στην περιοχή με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν τον κυβερνήτη του σκάφους, ο οποίος δήλωσε ότι επί του “SWEET KISS” επέβαινε και δεύτερος επιβαίνοντας, ο οποίος βγήκε στη στεριά με βοηθητική λέμβο εν λόγω σκάφους.

Στη συνέχεια ο κυβερνήτης, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο υγείας-Γενικό Νοσοκομείο Νάξου, για την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς και για περαιτέρω εξετάσεις, από όπου και εξήλθε.

Ακόμη, τέθηκε σε ετοιμότητα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και διατιθέμενα υλικά-μέσα απορρύπανσης ενώ το σκάφος αποκολλήθηκε πρωινές ώρες σήμερα με ίδια μέσα.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “SWEET KISS”, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News