Νάξος: Προσωρινή διακοπή των Γευμάτων Αγάπης

Η είδηση έσκασε σαν ..βόμβα. Κλείνουν τα «Γεύματα Αγάπης» που δραστηριοποιούνται στην Νάξο υπό την ευθύνη της Μητρόπολης Παροναξίας… Και άρχισαν όλοι να αναρωτιούνται τι γίνεται… Ο Γιάννης Βλαχάκης – δημοσιογράφος στην «Κυκλαδική» επικοινώνησε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κκ Καλλίνικο, ο οποίος τόνισε ότι «Ο κόσμος καταφεύγει στα Γεύματα Αγάπης, αφού τα μέτρα του μνημονίου τον έχουν γονατίσει. Ό,τι συμβαίνει στην γειτονική Πάρο συμβαίνει και στο δικό μας το νησί. Γι’ αυτό και η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας συνεχίσει καθημερινά να δίνει «το παρών» στις ανάγκες δεκάδων οικογενειών στα δύο νησιά και θα εξακολουθήσει να είναι κοντά στον πολίτη».

Όμως, γιατί κλείνουν τα «Γεύματα Αγάπης»; Να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι μία προσωρινή (δίμηνη μάξιμουμ) διακοπή και αυτό οφείλεται γιατί όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση «επειδή παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στο κτήριο, θα διακοπούν…».

Και συνεχίζεται «θα διακοπούν προσωρινά τα καθημερινά Γεύματα Αγάπης από το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017, για να αποκατασταθούν οι φθορές και τα πατώματα του (Α’) ορόφου που είναι ετοιμόρροπα. Ζητάμε την κατανόησή σας για την εξέλιξη αυτή,. Πιστεύουμε ότι σε περίπου δύο (2) μήνες τα γεύματα Αγάπης θα επαναλειτουργήσουν».

Να σημειώσουμε ότι όπως αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης εκατόν είκοσι είναι οι συμπολίτες μας που σιτίζονται από τα Γεύματα Αγάπης στο νησί της Νάξου και άλλα εβδομήντα στην γειτονική Νάξο… Και σίγουρα δεν τίθεται θέμα να σταματήσουν…

Προσθέτει δε ότι «Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην σχετική δαπάνη. Το μεγάλο ζητούμενο για εμάς είναι το γεγονός ότι μπορούμε και ανταποκρινόμαστε καθημερινά στις ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας. Είναι ένας κόσμος που δυσκολεύεται πολύ και που χρειάζεται υποστήριξη. Αλίμονο, αν η Εκκλησία μας ήταν απούσα. Ουδέποτε διανοηθήκαμε όλοι εμείς εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας να ολιγωρήσουμε. Είμαστε τεταγμένοι στο καθήκον μας.

Οι συνάνθρωποί μας που μαστίζονται από την παγκόσμια αυτή οικονομική κρίση που προ ετών ξέσπασε πρέπει να έχουν την υποστήριξη όλων μας. Ό,τι συμβαίνει εδώ στο νησί ας, συμβαίνει και στην γειτονική Πάρο. Εκεί, όπου ο εθελοντισμός, οφείλω να πω, είναι πολύ μεγάλος. Αυτή είναι η αλήθεια. Όμως, και εδώ, στο νησί μας, υπάρχει ανταπόκριση από πάρα πολλούς επιχειρηματίες τους οποίους οφείλω δημόσια να ευχαριστήσω. Μπορώ να πω ότι συντελείται καθημερινά εδώ και πάρα πολύ καιρό ένα μικρό θαύμα. Πώς μπορούμε και ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις έναντι του κόσμου που έχουμε αναλάβει ούτε κι εγώ καλά-καλά μπορώ να καταλάβω. Υποστηρίζουμε ποικιλοτρόπως τους αναξιοπαθούντες του νησιού μας. ουδείς ήρθε μέχρι σήμερα εδώ στην Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας και να μην βρει ανταπόκριση. Δίνουμε λύσεις καθημερινά. Και εδώ στην Νάξο αλλά και στην γειτονική μας Πάρο.

Ο,τι και να πω θα είναι λίγο. Ο κόσμος προσφεύγει σε εμάς, και πάρα πολύ καλά κάνει. Γνωρίζει ο κόσμος τις ευαισθησίες της Εκκλησίας μας. Ξέρει άρα πολύ καλά ο κόσμος. Διαισθάνεται ο κόσμος ότι είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όλους όσοι έχουν ανάγκες, και τηλεφωνεί ή έρχεται σε εμάς. Κάποιοι με μια κάποια δειλία, θα μπορούσα να πω. Είναι ο κόσμος σε έναν βαθμό συνεσταλμένος. Όμως, ζητεί σχεδόν καθημερινά βοήθειες. Κάνουμε  ό,τι είναι δυνατόν.

Ο άνθρωπος είναι άνθρωπος, και εμείς, εδώ, δεν κάνουμε διακρίσεις. Είναι αδιανόητο να γίνεται κάτι τέτοιο».

Τώρα, το ερώτημα γιατί δεν μεταφέρονται τα «Γεύματα Αγάπης» σε άλλο κτήριο ή να αναλάβει ο Δήμος να καλύψει το κενό για την προσωρινή  διακοπή, εδώ η απάντηση δεν είναι εύκολη κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές. Οπότε υπομονή έως τα Χριστούγεννα όπου αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες και οι δράσεις Αγάπης από την Μητρόπολη Παροναξίας… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News